logo tobb logo tobbetu

Özbekistan Maliye Bakanlığı'na TEPAV'da Eğitim Verildi TEPAV, "mali politikalar" alanında Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkililerine yönelik olarak 5 gün süreli bir eğitim programı gerçekleştirdi.
Haber resmi
09/12/2010 - Okunma sayısı: 2932

ANKARA - TEPAV, UNDP ve TİKA ile işbirliğinde Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkililerine 29 Kasım-3 Aralık 2010 tarihleri arasında bir eğitim programı düzenledi. "Mali Politikalar: Temel Kavramlar ve Pratik Uygulamalar" adını taşıyan programla, Özbekistan Maliye Bakanlığı bölge ofislerinden gelen yetkililere 5 gün boyunca çeşitli konularda eğitimler verildi.

TEPAV'da teorik ve bilgisayar uygulamalı olarak verilen eğitimler, "mali politikalarla ilgili sermaye bütçeleme, fayda maliyet analizi, orta vadeli plan, gelir tahminleri, yerel düzeyde mali politikalar ile vergi ve gelirler" konularından oluştu. Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve  TEPAV uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Eğitmenlerin eğitimi gündemde

Program kapsamında TEPAV-UNDP işbirliğinde verilecek 2011 yılı eğitimleri de planlandı. Buna göre; yılın ilk çeyreğinde Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkililerine benzer bir eğitim daha gerçekleştirilecek. Ayrıca yılın üçüncü çeyreğinde Özbekistan'daki eğitmenlerin eğitilmesine yönelik olarak yapılacak bir çalışma da gündemde bulunuyor. TEPAV, daha önce Özbekistan'a yönelik bir eğitim programı daha gerçekleştirmiş; Özbekistan Bankacılık ve Maliye Akademisi'ne eğitim vermişti.

TEPAV, bu tür programları bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP) aracılığıyla gerçekleştiriyor. TRIPP, daha önce de aralarında Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan'ın yer aldığı çeşitli ülkelere yönelik eğitim programları düzenledi.

 

 

Etiketler: TRIPP,

Yazdır

« Tüm Haberler