logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak, ABD’yi Yeni Kanun’la Yatırıma Çağırdı ABD Müsteşar Yardımcıları Jose W. Fernandez ve Michael Camunez için TOBB'da düzenlenen toplantıda konuşan TEPAV Direktörü Sak, ABD'yi yeni Ticaret Kanunu'yla yatırıma çağırdı.
Haber resmi
24/01/2011 - Okunma sayısı: 2270

ANKARA -Türkiye ile ABD arasında inovasyon ve girişimcilik alanında işbirliği için büyük bir potansiyelin bulunduğunu söyleyen TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, ABD'ye, şirket devri ve sermaye yatırımları konusunda pek çok engeli ortadan kaldıran yeni Türk Ticaret Kanunu ile ortaklık çağrısı yaptı.

Sak, ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi, Enerji ve Ticari İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jose W. Fernandez ile ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Michael Camunez'in katılımıyla 24 Ocak 2011 Pazartesi günü TOBB'da düzenlenen toplantıda iki ülke arasındaki model ortaklığın ne şekilde geliştirilebileceği konusunda bir sunum yaptı.

Sunumuna Türkiye'nin Müslüman dünyasında en büyük ve sanayisini en çok çeşitlendirmiş ekonomi olması açısından önemine işaret ederek başlayan Sak, Türkiye ekonomisinde önemli bir potansiyelin yanında belirgin risklerin bulunduğunu da söyledi. Türkiye'nin yenilikçi bir ekonomi için dönüşüm sürecini devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan Sak, sadece yenilikçi bir ekonominin bölgede karşılıklı yarar sağlayacak "pozitif toplamlı oyun" için öncülük edebileceğini de belirtti. Sak ayrıca, girişimciliğin gelişmesiyle bölgenin istikrar kazanacağını ekledi.

TEPAV Direktörü Sak, bu kapsamda Türkiye ile ABD arasında yeni model ortaklık içinde yenilikçilik ve girişimciliğe odaklanılması çağrısında bulundu. İki ülke arasında daha once işbirliği amacıyla geçici bazı mekanizmaların oluşturulduğunu hatırlatan Sak, ancak işbirliğinin artık daha yapısal ve kurumsal araçlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Sak, bunun için şirketlerin yeniden yapılandırılması, teknoloji konusunda ortaklıkların kurulması ve girişimciliğin finance edilmesi gibi konularda adımlar atılabileceğini kaydetti. Sak, bu çerçevede ABD'li yetkililere yeni Türk Ticaret Kanunu'nun şirket devri ve sermaye yatırımları konusunda pek çok engeli ortadan kaldırdığını da hatırlattı.

Toplantının evsahipliğini yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türk ekonomisinin bugünlerde yaşadığı en büyük zorluğun verimliliğe dayalı bir ekonomiden yenilikçilik temelinde biçimlenen bir ekonomiye geçme mücadelesi olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, bu süreçte ABD'nin katkılarının beklendiğini ve daha güçlü bir Türkiye ile daha güçlü bir işbirliğinin mümkün olabileceğini vurguladı.


 

 

Yazdır

« Tüm Haberler