logo tobb logo tobbetu

TEPAV, AB’nin Avrupa-Akdeniz Ekonomik Araştırma Ağına Katıldı Kısa adı "FEMISE" olan ve Avrupa Birliği'nce desteklenen Avrupa-Akdeniz Ekonomik Enstitüler Forumu, TEPAV'ı üyeleri arasına kattı.
Haber resmi
26/01/2011 - Okunma sayısı: 2526

ANKARA - TEPAV, Avrupa-Akdeniz Ortaklığı çerçevesinde ekonomik araştırmalar gerçekleştiren ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından desteklenen "Avrupa-Akdeniz Ekonomik Enstitüler Forumu"nun (FEMISE) üyesi oldu.

AB'nin Avrupa-Akdeniz işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla sürdürdüğü MEDA Bölgesel Programı çerçevesinde, 1997 yılından bu yana kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak çalışan FEMISE'in üye sayısı  91'e ulaştı. Forum, geçtiğimiz günlerde TEPAV'la birlikte 4 yeni üyeyi bünyesine kattığını açıkladı. Yeni üyeler arasında Mersin Üniversitesi de bulunuyor.

Bağımsız araştırma enstitülerinin oluşturduğu FEMISE üyeleri, Akdeniz'in iki yakasına ilişkin ekonomik ortaklıklara dair araştırmalar gerçekleştiriyor, politika önerilerinde bulunuyor. FEMISE'in "aktif üyeliği"ni açıkladığı TEPAV da bu çerçevede  Forum'un yıllık konferansları, tematik seminerleri ve genel kurul toplantılarının aralarında bulunduğu etkinlikleri içinde yer alacak.

 

FEMISE'in çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler