logo tobb logo tobbetu

TEPAV Rusya Merkezi İlk Mezunlarını Verdi TEPAV'da Russkiy Mir Vakfı ortaklığıyla faaliyet gösteren Rusya Merkezi, Rusça eğitiminde ilk mezunlarını verdi.
Haber resmi
09/02/2011 - Okunma sayısı: 3650

ANKARA - TEPAV ve Russkiy Mir Vakfı ortaklığında geçen yıl açılan Rusya Merkezi, ilk mezunlarını verdi. Merkez'de 6 ay süren Rusça eğitimini başarıyla tamamlayan 13 kursiyer, sertifikalarını aldı.

Türkiye ile Rusya arasındaki bağların güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda faaliyet gösteren TEPAV Rusya Merkezi, Rus dilini ve kültürünü öğrenmek isteyen kişi ve kurumlara destek veriyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen Rusça eğitimlerinde ilk etap geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Rusça gramer bilgisinin yanı sıra konuşma derslerinin de verildiği kurslar, 6 ay sürdü. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere, 9 Şubat 2011 Çarşamba günü TEPAV'da düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

Törenin açılışında TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Ümit Özlale ile Rusya Federal Ajansı Türkiye Temsilcisi Valery Emelin birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sertifikalarını alan kursiyerler, Rusça olarak kurs sürecini anlattı ve eğitmenlerine teşekkür etti. Kursiyerlerin seslendirdiği Rusça şarkılar da törene renk kattı.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler