logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Amerikalı Generallere Türkiye Ekonomisi Anlattı ABD Savunma Bakanlığı tarafından kurulan The National Defence University (NDU) yetkilileri, daha önce de ziyarette bulundukları TEPAV'da Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.
Haber resmi
17/02/2011 - Okunma sayısı: 2064

ANKARA - TEPAV, ABD Savunma Bakanlığı tarafından kurulan yüksek eğitim kurumu The National Defence University (NDU)'den Capstone Grubu'nu ağırladı. Zaman zaman bölgesel ziyaretlerde bulunan Heyet, daha önce de TEPAV'ı  ziyaret ederek Türkiye ekonomisi hakkında bilgi almıştı.

Emekli Amiral Henry Chiles başkanlığındaki Heyet, 17 Şubat 2011 Perşembe günü TEPAV'ı ziyaret etti. Toplantıda Heyet'e, TEPAV Direktörü Güven Sak tarafından "Türkiye'nin Bitmeyen Dönüşüm Süreci ve Bölgeye Etkileri" başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. TEPAV'ın çalışmaları hakkında da bilgi alan Amerikan Heyeti, toplantının ardından Sak'a bir plaket sundu.

Capstone Grubu, ismini NDU içinde yoğunlaştırılmış bir çalışma programı olan Capstone Program'dan alıyor. NDU, multi disipliner bir eğitim yaklaşımıyla ulusal ve uluslararası güvenlik alanında görev yapacak asker ve sivil liderler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversitenin 1 yıllık master programının yanı sıra 6 haftalık yoğunlaştırılmış özel bir çalışma programı da bulunuyor. Capstone Programı adını taşıyan kurs çerçevesinde ise katılımcılarla seminerler, vaka incelemeleri, informel tartışmalar ve ziyaretler gerçekleştiriliyor. Okyanus ötesini de içeren ziyaretlerde Amerikalı yetkililerin yanı sıra yabancı hükümetlerin askeri ve politik liderleriyle de temaslarda bulunuluyor. Ziyaretler Amerika, Avrupa, Güneybatı Asya ve Asya'dan oluşan 4 bölgeye gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda yılda yaklaşık 60 ülke ziyaret ediliyor. Programın saha çalışmalarında ayrıca çeşitli ülkelerden düşünce kuruluşları veya medya temsilcileriyle toplantılar da gerçekleştiriliyor. Program katılımcıları üst düzey askerlerin yer aldığı Capstone Grubu Emekli Amiral Henry Chiles başkanlığında toplam 20 kişiden oluşuyor.

 

 


 

 

Yazdır

« Tüm Haberler