logo tobb logo tobbetu

Türkiye ile Afganistan Enerjide İşbirliği Yapacak TEPAV'ı ziyaret eden Afganistan Madenler Bakanı Vahidullah Şehrani, Türkiye ile Afganistan'ın enerji alanında işbirliğine hazırlandığını, bu konuda ortak bir mutabakat zaptının imzalandığını belirtti.
Haber resmi
18/02/2011 - Okunma sayısı: 2598

ANKARA - Çeşitli temaslar için Türkiye'de bulunan Afganistan Madenler Bakanı Vahidullah Şehrani, 18 Şubat 2011 Cuma günü TEPAV'ı ziyaret etti. Şehrani, Türkiye ile Afganistan arasında enerjide işbirliğine ilişkin adımlar attıklarını, önceki gün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la buna ilişkin bir protokol imzaladıklarını belirtti.

Beraberindeki heyetle TEPAV'a ziyarette bulunan Şehrani, TEPAV'ın çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Bakan Şehrani'ye TEPAV'ın TOBB, Afganistan ile Pakistan Ticaret ve Sanayi Odalarıyla yürüttüğü Ankara Forumu başta olmak üzere sürdürdüğü proje ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Bölgedeki ekonomik entegrasyon konusunda Türkiye'nin önemi üzerinde duran Şehrani, Türkiye'nin enerji alanındaki deneyimlerinden yararlanmak istediklerini de ifade etti. Şehrani, bu çerçevede son olarak iki ülke arasında ''Enerji ve Mineral Kaynaklar Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı'' imzalandığını kaydetti.


 

 

Etiketler: Afganistan, Enerji,

Yazdır

« Tüm Haberler