logo tobb logo tobbetu

Harvardlı Öğrenciler, Serdengeçti'den Ekonomi Dinledi TEPAV'ı ziyaret eden Harvard Kennedy School öğrencileri, İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti'den Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Haber resmi
16/03/2011 - Okunma sayısı: 2167

ANKARA -  Harvard Kennedy School'dan Türk ve yabancı öğrenciler ile mezunları kapsayan bir heyet, TEPAV'ı ziyaret etti. Heyet için 16 Mart 2011 Çarşamba günü düzenlenen program kapsamında TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, Türkiye ve dünya ekonomisi konusunda bir konuşma yaptı ve öğrencilerin Türkiye hakkındaki sorularını yanıtladı.

TEPAV'da düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Süreyya Serdengeçti, 2008 krizinin ardından Türkiye'de ve küresel ekonomide gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu. Krizin tüm ülkeleri etkilediğini ancak yarattığı sorunların da henüz tam anlamıyla çözülemediğini belirten Serdengeçti, sorunlara ilişkin olarak ülkelerin ve politikacıların başkalarını suçladığı bir süreçten geçildiğini dile getirdi. Serdengeçti, krizin ardından gelen sorunların belli ülkelerle sınırlı kalmayıp küresel nitelik taşıdığına da işaret etti ve tüm ülkeler için güçlü yerel reformların sürdürülmesinin önemini vurguladı. Süreyya Serdengeçti, Türkiye'de ise artan cari açık, sıcak para girişleri ve işsizlik sorunlarının varlığına işaret etti. Krizden gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelere göre gecikmeli etkilendiğine değinen Serdengeçti, Türkiye'nin krizin etkisiyle düşen Avrupa Birliği (AB) ülkelerine dönük ihracatını örnek gösterdi.

Serdengeçti ayrıca, ekonominin yanı sıra Türkiye'nin AB üyelik süreci, TEPAV'ın ve Türkiye'deki düşünce kuruluşlarının çalışmaları ile bu çalışmalara hükümetlerin yaklaşımı konularında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Düşünce kuruluşlarının akademik dünya ile onun dışında kalan kesim arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini söyleyen TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, bu yapıların meselelere ikinci bir bakış açısı sunması açısından hayati rolüne işaret etti.

Program, soruların ardından düzenlenen kokteylle devam etti.

 

 

Etiketler: Türkiye Ekonomisi,

Yazdır

« Tüm Haberler