logo tobb logo tobbetu

Moğolistan'dan Bürokratlara TEPAV'da Eğitim... TEPAV, Asya Kalkınma Bankası işbirliğinde kamu maliyesinin yönetimi alanında Moğol bürokratlara yaklaşık bir haftalık eğitim programı düzenlendi.
Haber resmi
24/03/2011 - Okunma sayısı: 2759

ANKARA - TEPAV, Asya Kalkınma Bankası'yla işbirliğinde 14 - 22 Mart 2011 tarihleri arasında Moğolistan'ın kamu kurumlarından temsilcilere Ankara'da "Kamu Maliyesi Yönetimi" eğitimi verdi.

Asya Kalkınma Bankası yetkilileriyle Moğolistan'dan Maliye, Eğitim, Kültür ve Bilim, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları ile Ulusal Kalkınma ve İnovasyon Komitesi (NDIC) temsilcilerinden oluşan 15 kişilik heyet, TEPAV'da gerçekleştirilen program kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler alırken; çeşitli kurumlara ziyaretlerde de bulundu.

Eğitimler "Orta Vadeli Program", "Program Bütçelemesinin Uygulanması", "Sermaye Bütçelemesi", "Fayda Maliyet Analizi" ve "Risk Analizi" konularından oluştu. Ayrıca  Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'na yapılan ziyaretlerde heyete ilgili alanlarda çeşitli sunumlar yapıldı.

Söz konusu program, Asya Kalkınma Bankası'nın 2003 yılında onaylamış olduğu "Yönetişim Reformlarında Kapasite Oluşturma" ve "Yönetişim Reform Programı" fonlarıyla Moğolistan hükümetine teknik yardım yapılması yönünde aldığı karar çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu fonlarla kamu sektöründe hesaplama ve denetleme, stratejik planlama desteğinin sağlanması, finansal tabloların oluşturulması ve performans değerlendirmesi gibi konularda kapasitenin artırılması hedeflendi. 2009 yılında revize edilen hedefler doğrultusunda ise fonların bir kısmıyla Maliye Bakanlığı ve bağlantılı diğer kurumların kamu maliyesi yönetimi konularında çalışan kamu personelinin, bilgi ve beceri seviyesinin artırılmasına yönelik eğitimler düzenlenmesine karar verildi.

TEPAV, bu tür programları bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP) aracılığıyla gerçekleştiriyor.

 

 

 

Etiketler: TRIPP, Kamu Yönetimi,

Yazdır

« Tüm Haberler