logo tobb logo tobbetu

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari, TEPAV'ın Konuğu Olacak Afganistan-Pakistan-Türkiye üçlü zirvesine katılmak üzere Türkiye'ye gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, TEPAV'ın düzenleyeceği yuvarlak masa toplantısında konuşacak.
Haber resmi
12/04/2011 - Okunma sayısı: 2788

ANKARA - Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, 14 Nisan 2011 Perşembe günü TEPAV tarafından gerçekleştirilecek olan Türkiye - Pakistan ilişkilerinin ele alınacağı yuvarlak masa toplantısının konuğu olacak.

TEPAV, 14 Nisan 2011 Perşembe günü Ankara'da "Değişen Küresel Senaryoda Pakistan - Türkiye İlişkileri" başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün evsahipliğinde 13 Nisan 2011 günü yapılacak olan Afganistan-Pakistan-Türkiye üçlü zirvesine katılmak üzere Türkiye'de bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari de konuşmacı olarak katılacak.

Bölge ülkeleriyle ekonomik işbirliği alanında çeşitli çalışmalar yürüten TEPAV, Pakistan ile de ortak projeler gerçekleştiriyor. Son olarak TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, 17-18 Mart 2011 tarihleri arasında Pakistan'a bir ziyarette bulunmuştu. Ziyaret kapsamında başta Cumhurbaşkanı Zerdari olmak üzere ülkenin üst düzey yetkilileriyle yapılan temasların ana gündem maddesini İstanbul - İslamabad Treni Projesi oluşturmuştu. Geçen yıl sonunda iki ülke arasında gündeme gelen ve TOBB tarafından başlatılan projenin ön fizibilite çalışmaları sürüyor. Projeyle İstanbul - İslamabad tren hattının daha verimli çalışmasını sağlayacak altyapı ile yürüyen aksam yatırımlarının yapılması ve ülkelerarası koordinasyon problemlerinin çözülmesi hedefleniyor.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler