logo tobb logo tobbetu

Daha Çok Kadın İstihdamı İçin Yol Haritası Çıkarılacak TEPAV ile ODTÜ Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı'nın düzenleyeceği "Kadın Emeği Konferansı", işgücü piyasasının temel konularından kadın istihdamının sorunlu alanlarını tartışmaya açıyor.
Haber resmi
26/04/2011 - Okunma sayısı: 2764

ANKARA - TEPAV, 3 Mayıs 2011 Salı günü ODTÜ Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı ile işbirliğinde düzenleyeceği bir konferans ile işgücü piyasasının temel sorunlarından birini masaya yatıracak. TEPAV'da gerçekleştirilecek olan "Kadın Emeği Konferansı", konunun uzmanı akademisyenlerle kadın istihdamının sorunlu alanlarının enine boyuna irdeleneceği bir platform oluşturacak. Bu çerçevede ortaya kadın istihdamının artırılmasına ilişkin bir yol haritası çıkarılması amaçlanıyor.

"Kadın Emeği Konferansı", TEPAV'ın Amasya Belediyesi ve Amasya Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla uyguladığı "Amasya'da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi" çerçevesinde Ankara'da düzenlenecek.

Kadın istihdamı sürekli geriliyor

Amasya kent merkezinde kadın istihdamını artırmaya yönelik olarak uygulanan proje çerçevesinde elde edilen deneyimler, kadınların istihdama katılımının önündeki engellerin çok katmanlı, birbirinin içine geçmiş ve birbirini besleyen grift bir yapı oluşturduğunu gösteriyor. Türkiye genelinde ise kadınların işgücüne katılımı ve istihdam oranları, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile karşılaştırıldığında son derece düşük kalıyor. Kadınların istihdama katılım oranı, AB ülkelerinde ortalama %60 iken (İzlanda %79, Yunanistan %50) Türkiye'de %20 civarında. Türkiye'de kadın istihdamına ilişkin belirtilecek bir diğer nokta, son 20 yılda işgücüne katılım oranının sürekli olarak düştüğü...  1998 yılında %34,3 olan işgücüne katılım oranı, 2009 yılında %23,8'e geriledi.

Engeller ve çözüm yolları analiz edilecek

Bu tablonun ışığında gerçekleştirilecek olan "Kadın Emeği Konferansı"nda,  kadınların istihdama katılımlarının önündeki engeller ve bu engellerin nasıl ortadan kaldırılabileceği analiz edilecek. Bu çerçevede tartışılacak konular arasında işgücü piyasasının örgütleniş biçimi ile kadınların burada yer alış biçimleri ile yeni eğilimler ve ev eksenli çalışma yer alıyor. Ayrıca konferansta, bakım hizmetlerinin kadın emeği üzerindeki etkileri ortaya konacak ve merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin kadın istihdamını artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar değerlendirilecek. Konferans ile kadın istihdamının artırılmasına ilişkin bir yol haritası çıkarılması amaçlanıyor.

Toplantı davetiyesi ile programına ulaşmak için tıklayınız.


 

 

Yazdır

« Tüm Haberler