logo tobb logo tobbetu

TEPAV Girişimcilik Enstitüsü’nden “AB Projesi” Eğitimi… Eğitim programlarına hız veren TEPAV Girişimcilik Enstitüsü, Avrupa Birliği Uzmanları Derneği ile 4 gün sürecek Proje Hazırlama ve Yönetme eğitimi gerçekleştirecek.
Haber resmi
12/05/2011 - Okunma sayısı: 3769

ANKARA - TEPAV Girişimcilik Enstitüsü ile Avrupa Birliği Uzmanları Derneği, 28-29 Mayıs ve 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde Ankara'da "Avrupa Birliği Proje Hazırlama ve Yönetme Eğitimi" verecek. Eğitim programı, katılımcılara Türkiye - Avrupa Birliği (AB) Mali İşbirliği kapsamında faydalanılabilecek program ve projeleri, kurumsal yapıyı ve başvuru süreçlerini tanıtmayı; özellikle hibe programlarında proje hazırlarken kullanılan yöntem ve yaklaşımlar ile başvuruların nasıl yapılabileceğini uygulamalı olarak göstermeyi amaçlıyor.

TEPAV'da gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek eğitim kapsamında ilk olarak katılımcılara Türkiye - AB ilişkilerinin önemli bir ayağını oluşturan ve Türkiye'nin müzakere sürecine geçişiyle önemli değişikliklerin ortaya çıktığı mali işbirliği alanıyla ilgili bilgi verilecek. Tarihsel sürecin ardından şu an uygulamada olan mali yardım aracı IPA ve topluluk programlarının aktarılacağı program, proje hazırlama ve yönetme sürecine ilişkin konularla devam edecek. Bu çerçevede süreçte önem taşıyan "Proje Döngüsü Yönetimi" ve "Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı" konuları geniş biçimde ele alınacak. Eğitimlerin bu bölümünde sorun, paydaş, hedef ve strateji analizleri; faaliyet planı ile bütçe hazırlama; hibe başvuru paketi; hedef kitleye uygun açık AB fonları ile Kalkınma Ajansı çağrıları gibi konular hakkında bilgi verilecek.

Özellikle kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sosyal taraflar, okul ve üniversiteler, dernek ve vakıflar ile kooperatiflerin katılımına açık olan program toplam 24 saatlik eğitimden oluşuyor.

 

Eğitim detayları ve başvuru için tıklayınız.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler