logo tobb logo tobbetu

Eski Sovyet Ülkelerine Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Eğitimi… TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün eğitimleri, 6-11 Haziran tarihlerinde BDT ülkelerine yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda düzenlenecek programla devam edecek.
Haber resmi
01/06/2011 - Okunma sayısı: 5032

ANKARA - TEPAV, İslam Kalkınma Bankası (İKB)'na üye Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda eğitim verecek. Eğitim programı, 6-10 Haziran 2011 tarihleri arasında Ankara'da İKB, TOBB ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde gerçekleştirilecek.

TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP)'nün eğitimleri devam ediyor. İKB ile TOBB arasında 5 Şubat 2009 tarihinde imzalanan anlaşma çerçevesinde, İKB üyesi BDT ülkelerinden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan yatırım destek uzmanlarına Ankara'da eğitim verilecek. Eğitimlerde Türkiye'deki reform sürecinin ayrıntılarının paylaşılacağı uzmanlara, "doğrudan yabancı yatırımların önemi, yatırım ortamının değerlendirilmesi ve sektörel politikalar, özel ekonomik bölgeler, beyin göçü ve yolsuzluk" konularında sunumlar yapılacak. Ayrıca konuk uzmanlarla ODTÜ Teknokent, Ankara Lojistik Üssü, Organize Sanayi Bölgesi ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Eğitim programı kapsamında 9 Haziran Perşembe günü TEPAV'da bir de açık oturum düzenlenecek. Bu sayede BDT ülkelerine yatırım yapan veya yapmak isteyen işadamlarının konunun uzmanlarına doğrudan sorularını iletebilmeleri ve katılımcılarla deneyimlerini paylaşmaları hedefleniyor. Oturumda ayrıca, konuk ülke uzmanları ülkelerindeki yatırım imkânları ile teşvikleri konusunda bilgi verecek.

 

 

Haberle ilgili dosyalar

PROGRAM

Yazdır

« Tüm Haberler