logo tobb logo tobbetu

Rus Dili Günü, Puşkin'den Dizelerle Kutlandı Rus edebiyatının kurucusu sayılan Aleksandr Sergeyeviç Puşkin, TEPAV Rusya Merkezi ile TOBB ETÜ'nün düzenlediği bir etkinlikle anıldı.
Haber resmi
07/06/2011 - Okunma sayısı: 3228

ANKARA - TEPAV Rusya Merkezi, Birleşmiş Milletler (BM) Rus Dili Günü kapsamında TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü'yle birlikte düzenlediği bir konferansla ünlü Rus Şair ve Yazar Puşkin'i andı.

Kültürel çeşitlilik ve çok dillilik hedefi çerçevesinde BM tarafından kutlanmaya başlanan Rus Dili Günü kapsamında 7 Haziran 2011 Salı günü TOBB ETÜ Sosyal Tesisler Binası'nda "Aleksandr Sergeyeviç Puşkin 212 Yaşında'' başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan Rusya Federal Ajansı Türkiye Temsilcisi Valery Emelin, Rus dili ve edebiyatının zengin yapısına işaret ederken, çok farklı akımlara sahip Rus edebiyatında her okuyucunun kendine göre bir eser bulabileceğini söyledi.

Konferansta "Puşkin'in Türkiye'deki İzleri" başlıklı bir konuşma yapan Ata Ümit Dil Okulu'ndan Nurcan Cip de, ünlü edebiyatçıyı eserlerinden örneklerle katılımcılara tanıttı. 1789-1837 yılları arasında yaşamış olan Puşkin'in yeni Rus edebiyatının kurucusu sayıldığını belirten Cip, Puşkin'in döneminin edebiyatçılarının aksine eserlerinde Rusya ve Rus toplumunu konu ettiğinin altını çizdi. Cip, Batı kültürüyle çok küçük yaşlarda tanışmasının ardından sanatında Doğu kültürüne yöneldiğini belirttiği Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in, kısa yaşamında çok sayıda eser verdiğine ve eserlerinde Türk kültürünün etkisinin görüldüğüne de dikkat çekti.

TOBB-ETÜ öğrencilerinin Puşkin'den şiir dinletisiyle süren konferans, TOBB ETÜ Öğretim Üyeleri Svetlana Stomatova'nın "A. S. Puşkin'in Hayatı" ve Seriye Tamer'in "Rus Dili Günü Rusya'da Nasıl Kutlanır" konulu konuşmalarıyla devam etti.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler