logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Arap Birliği’ne Türkiye Tecrübesini Anlattı Arap Birliği Genel Sekreterliği, Kahire'de bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyerek Türkiye modelini tartışmaya açtı.
Haber resmi
13/06/2011 - Okunma sayısı: 2590

KAHİRE - TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Esen Çağlar, Arap Birliği'ne Türkiye'nin ekonomik reformlar, ekonomik dönüşüm ve özel sektöre dayalı büyüme performansını anlattı.

Arap Birliği Genel Sekreterliği 13 Haziran 2011 Pazartesi günü Kahire'de bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyerek, Türkiye modelini tartışmaya açtı. Türkiye'nin kalkınma konusundaki tecrübesinden Arap ülkelerinin nasıl faydalanabileceği konusunun ele alındığı toplantıya Arap Birliğine üye ülkelerin ekonomi bakanlıklarına mensup üst düzey yöneticiler ve uzmanlar katıldı. Arap Birliği Genel Sekreteri'nin açılış konuşmasının ardından, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu özellikle ekonomik alandaki atılımları değerlendirildi.

Toplantıya, Türkiye'den uzman olarak ise TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Esen Çağlar katıldı ve Türkiye'nin ekonomik reformlar, ekonomik dönüşüm ve özel sektöre dayalı büyüme performansı hakkında bir sunum yaptı. Toplantıya Türkiye'den katılan tek uzman olan Çağlar, Türkiye'nin Arap ülkelerine model olması yerine ilham kaynağı olabileceği konusuna ağırlık verdiklerini dile getirerek, "Türkiye'nin ekonomik reform tecrübesi alanında, hem geçmişteki başarılarından hem de hatalarından Arap ülkelerinin kendileri için çıkarabileceği çok sayıda ders bulunuyor" dedi.

Toplantıda ayrıca, El Ahzar Üniversitesi'nden Prof. Adel Hameid ve Bağdat Üniversitesi'nden Prof Ali Abed Muhammed Said, sırasıyla "Türkiye'nin kalkınma tecrübesinin Arap ülkelerinde yansımaları" ve "Türkiye'nin dış politikası ve ekonomik ilişkileri" üzerine birer sunum yaptılar. Sunumların ardından, toplantı katılımcıların sorularını yanıtlayan panelistler, özellikle Türkiye'nin ekonomik reform tecrübesinden Arap ülkelerinin nasıl faydalanabileceği konularını tartıştılar.

 


Çağlar'ın toplantıda yaptığı sunumuna  İngilizce haberin eklerinden ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler