logo tobb logo tobbetu

TEPAV Rusya Merkezi 1. Yılını Doldurdu TEPAV ve Russkiy Mir Vakfı ortaklığıyla kurulan Rusya Merkezi, birinci yaşını Rus Büyükelçi Vladimir İvanovski'nin de katıldığı bir kokteylle kutladı.
Haber resmi
22/06/2011 - Okunma sayısı: 2306

ANKARA - TEPAV'da faaliyet gösteren ve Rus dili ile kültürünü öğrenmek isteyenlere destek veren Rusya Merkezi'nin birinci yılı düzenlenen bir kokteylle kutlandı.

TEPAV Rusya Merkezi'nin 1. Yıl Kokteyli, 21 Haziran 2011 Salı günü yapıldı. Kokteylde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski ile TEPAV Direktörü Güven Sak birer konuşma yaptı.

İki ülke arasında gelişen ilişkilere işaret eden Büyükelçi İvanovski, Türkiye'de Rusça eğitime artan ilgiye dikkat çekti. Nükleerdeki işbirliği kapsamında eğitim projeleri olduğundan bahseden İvanovski, Türkiye'de kurulacak nükleer santralde çalışacak Türklere Rusça eğitimin gündemlerinde olduğunu kaydetti. Rus Büyükelçi ayrıca, önümüzdeki günlerde Kayseri'de bir Rusya Merkezi açılacağını söylerken, bu örneklerin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin parlak geleceğini gösterdiğini vurguladı.

TEPAV Direktörü Güven Sak ise konuşmasında, TEPAV Rusya Merkezi ile birlikte TOBB ETÜ'de açılan Uluslararası Girişimcilik Bölümü'nün de Rusçaya ilgiyi arttırdığını ve Merkez'de önümüzdeki yıl daha çok faaliyet gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından TEPAV Rusya Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin Rusça ve Türkçe olarak gerçekleştirilen sertifika töreniyle süren etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından verilen kısa müzik dinletisiyle sona erdi.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler