logo tobb logo tobbetu

Irak Ticaret Odalarıyla İşbirliği İmkânları Konuşuldu Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı El Hamdani başkanlığında TEPAV'ı ziyaret eden ülke ticaret odaları başkanlarıyla, işbirliği imkânları değerlendirildi.
Haber resmi
20/06/2011 - Okunma sayısı: 2430

ANKARA - Irak'ın ticaret odaları başkanlarından oluşan bir heyet, 20 Haziran 2011 Pazartesi günü TEPAV'ı ziyaret etti. Irak Ticaret Odaları Federasyonu (FCCI) Başkanı Jaafar Rasol Jaafar El Hamdani başkanlığındaki heyete, TEPAV'ın faaliyetleri tanıtılırken, iki ülke arasındaki işbirliği imkânları da masaya yatırıldı. Bu çerçevede ortak ticaretin düzenlenmesi için odalarla bilgi ofisleri kurulması, firma bilgilerinin paylaşımı ve sınır yönetiminde işbirliğinin yanı sıra Türkiye'nin organize sanayi bölgeleri deneyiminin Irak ile paylaşılması konuları konuşuldu.

Irak heyeti, TOBB ile düzenlenen eylem planı imza töreni nedeniyle bulunduğu Ankara'da yaptığı temaslar kapsamında TEPAV'ı da ziyaret etti. Ziyarette, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Sarp Kalkan tarafından Iraklı işadamlarına TEPAV'ın çalışma alanları ile kamu-özel sektör işbirliğiyle geliştirilebilecek projeler ve odalar başta olmak üzere iş dünyası örgütleriyle düşünce kuruluşları arasında kurulabilecek ortaklıklar gibi iki ülke arasında yapılabilecek işbirlikleri aktarıldı. Toplantıda, Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde kurulacak böyle bir politika diyalog mekanizmasından başarılı sonuçlar alınacağına işaret edildi.

TOBB ile eylem planı...

Irak ile Türkiye arasında ikili ticareti ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla imzalanan eylem planı ise TOBB ile FCCI arasındaki işbirliğini geliştirme, yatırım olanakları hakkında karşılıklı bilgi paylaşımı, sektörel işbirliği oluşturulması, yatırım yapmak isteyen işadamlarının teşviki, anlaşmazlık çözümü, sorunların tespiti ve çözümlendirilmesi gibi konuları kapsıyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile FCCI Başkanı Jaafar Rasol Jaafar El Hamdani arasında imzalanan planla ticaret, yatırımlar, ulaştırma ve enerji gibi öncelikli sektörlere yeni bir ivme kazandırılması da öngörülüyor.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Orta Doğu, Irak, Odalar,

Yazdır

« Tüm Haberler