logo tobb logo tobbetu

TEPAV-Dünya Bankası Bilgi Merkezi Açıldı Bilgi Merkezi, TEPAV'ın TOBB-ETÜ'nün Söğütözü Kampusü içindeki yeni binasında hizmet verecek.
08/11/2006 - Okunma sayısı: 1806 Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Dünya Bankası ortaklığında kurulan Bilgi Merkezi açıldı.

TEPAV'ın TOBB-ETÜ Söğütözü kampusu'ndaki yeni binasında 8 Kasım 2006 tarihinde hizmete giren Bilgi Merkezi'nin açılışı, TEPAV Direktörü Güven Sak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorking tarafından gerçekleştirildi.


TEPAV Direktörü Güven Sak açılışta yaptığı konuşmada, TEPAV'ın kuruluşu ve çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. TEPAV'ın birçok alanda öncü çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Sak, " TEPAV- Dünya Bankası ortaklığıyla kurulan bu Bilgi Merkezi de Türkiye'de bir ilktir" dedi. Sak, önümüzdeki dönemde OECD ile de buna benzer bir ortaklık kurma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada, TEPAV'ın, kuruluş ve var oluş gerekçesi çerçevesinde, üretilen bilginin paylaşılması gereğinin önemine inanan bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, "Kuruluşundan bu yana da bilginin en geniş kesimlerce paylaşılması amacıyla bir platform olmaya, kapasitesinin bir bölümünü bu paylaşımın yollarını geliştirmeye ayırdı.  Bu amaçla, yerli ve yabancı birçok kuruluşla işbirliğine gitti. Bu kuruluşlardan birisi de Dünya Bankası'dır. Ben bu Merkez'in kısa sürede gelişeceğini ve özellikle , "kalkınma"  konusunda Türkiye'nin en güçlü odak noktalarından birisi haline geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.


Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorking de konuşmasında, Bilgi Merkezi aracılığı ile Dünya Bankası'nın çalışmalarını mümkün olan en geniş dinleyici topluluğuna yaymayı hedeflediğini ifade ederek, "Bu, Dünya Bankası'nın faaliyetlerini ifşa etme ve dokümanlarına açık erişim sağlama politikasını desteklemek amacıyla gerçekleştiriliyor" dedi.

Bilgi Merkezi
Bilgi Merkezi, kalkınma konuları ve Dünya Bankası operasyonları ile ilgili bilgiye ve son dönem Dünya Bankası ilişkili belgelere ulaşmaya çalışanlar için merkezi temas noktası olarak hizmet verecek. Merkez aynı zamanda, Dünya Bankası proje, belge, rapor ve yayınlarına on-line erişimi de sağlayacak.

TEPAV ve Dünya Bankası,  Bilgi Merkezi aracılığıyla öğrenci, medya, hükümet, sivil toplum ve diğer aktörler arasında diyalog, danışma ve bilgi paylaşım toplantıları da planlayacak, organize edecek ve bu toplantılarda kolaylaştırıcı rol üstlenecek.

Yazdır

« Tüm Haberler