logo tobb logo tobbetu

Kamu Reformu Ne Durumda? "Kamuda Reform: Mevcut Durum ve Beklentiler" konulu yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.
07/11/2006 - Okunma sayısı: 1621 Toplantıda kamu reformu; idari reform, mali reform ve demokratikleşme çerçevesinde yasal düzenleme, reformun içselleştirilmesi ve yönetimi boyutlarıyla üst düzey bürokratlar, yerel yönetim, sivil toplum ve kent konseyleri temsilcilerinin katılımıyla ele alındı.

 

Toplantıda Türkiye'nin reform gündeminde yeni yasal düzenlemelerden çok yasaların amacına uygun olarak uygulanması, merkezi ve yerel yönetimler ve toplum tarafından benimsenmesi ve sahiplenilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 

Önümüzdeki seçim sürecinde personel reformu gibi kapsamlı reformların gündeme gelmesinin zor olduğu ancak mevcut düzenlemeleri tamamlayıcı nitelikteki yerel yönetimlerin gelirleri ve kamu idarelerinin denetimi ile ilgili Sayıştay Kanunun yasama sürecinin tamamlanmak üzere olduğu dile getirildi. Önümüzdeki bir yıllık dönemin bugüne kadar gerçekleştirilen yasal değişikliklerin sindirilmesi ve bunların uygulanmasına ilişkin kapasitelerin oluşturulması açısından değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Ayrıca niteliği itibariyle devlet ve toplum arasındaki ilişkilerinin yeniden yapılandırılması anlamına gelen kamu reformu kapsamında, tamamıyle sivil bir insiyatif olarak başlayan ve  Türkiye'ye özgü bir yapılanmayla merkezi yönetimi, yerel yönetimi ve sivil toplumu bir işbirliği ortaklığı çerçevesinde bir araya getiren bir yönetişim mekanizması olan kent konseylerinin reform çabasının sahiplenilmesinde ve iyi yönetişimin hayata geçirilmesindeki rolü değerlendirildi.

 

Toplantı programına ve toplantıda yapılan sunumlara ulaşmak için aşağıdaki pdf dokümanlarına tıklayınız.

Etiketler: Kamu Yönetimi,

Yazdır

« Tüm Haberler