logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Uluslararası Finansal Gelişmeleri Takibe Alıyor TEPAV Finans Enstitüsü'nün direktörlüğünü Ekonomi Profesörü ve Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı Fatih Özatay yapacak.
Haber resmi
24/07/2011 - Okunma sayısı: 3160

ANKARA - TEPAV, finans sektöründeki uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek, bunlar hakkında Türkiye'deki sektör temsilcilerine malumat aktaracak. Bu amaçla kurulan "Finans Enstitüsü"nün direktörlüğünü Ekonomi Profesörü ve Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı Fatih Özatay yapacak.

Çin de Arap Baharı'nın etkileri de incelenecek

TEPAV bünyesinde faaliyete geçen dokuzuncu enstitü olan Finans Enstitüsü'nün öncelikli çalışma alanları, sektörü doğrudan etkileme potansiyeli bulunan mevzuattan ve siyasi gelişmelerden kaynaklı riskler ile yükselen piyasa finansal sistemlerindeki yeniliklerin incelenmesi olacak. Enstitü'nün çalışma alanları arasında küresel finans düzenlemelerinin iyileştirilmesi için G-20'nin atabileceği adımlar, Çin'de sürdürülen finansal yeniden yapılandırma ve küresel etkileri ile Arap Baharı'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan gelen sermaye akımlarının geleceğine muhtemel etkileri gibi konular bulunacak. Enstitü, Harvard Üniversitesi'yle işbirliğinde KOBİ'lerin finansmana erişimini arttıracak yenilikçi yöntemler üzerine de çalışmalar yapacak.

Uluslararası konferanslar düzenlenecek

Finans Enstitüsü için bir dizi açılış etkinliği düzenlenecek. Dünya Bankası ile birlikte İstanbul'da gerçekleştirilecek "Küresel Finansmanın Yeniden Yapılandırılması ve Yükselen Piyasa Ekonomilerine Etkileri Hakkında Uluslararası Konferans", Çin Halk Cumhuriyeti Bankacılık Düzenleme Komisyonu ve Güney Kore Sermaye Piyasaları Enstitüsü'nden temsilcilerin katılımıyla yapılacak. Programda bulunan bir diğer etkinlik ise "Hyman P. Minsky Finansal İstikrar ve Yükselen Piyasalar Koferansı". Levy Economics Institute of Bard College ile düzenlenecek Konferans'ta,  çalışmalarında ünlü Amerikalı Ekonomist Minsky'den esinlenen uluslararası konuşmacılar, küresel kriz döneminde yükselen piyasa ekonomilerindeki finansal istikrar üzerine tebliğ sunacak.

 

 

 

 

Medyada

DUNYA

Yazdır

« Tüm Haberler