logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Kamu Eğitimlerine “Özbekistan Maliyesi”yle Devam Ediyor Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkililerine, TEPAV-TRIPP tarafından Ankara'da 5 günlük bir eğitim programı düzenlenecek.
Haber resmi
28/07/2011 - Okunma sayısı: 2798

ANKARA - TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP), 1-5 Ağustos 2011 tarihleri arasında Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkililerine eğitim verecek.

Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nın Özbekistan Ofisi'yle işbirliğinde TEPAV'da düzenlenecek eğitim programı, "Bütçelerarası İlişkiler" alanında gerçekleştirilecek. Eğitimler, TEPAV uzmanlarının yanı sıra Bilkent Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi yetkilileri tarafından verilecek. Eğitimlere katılacak Özbekistan Maliye Bakanlığı yetkilileri ile UNDP temsilcisinden oluşan 13 kişilik heyet, program kapsamında Ankara'da çeşitli kurumları da ziyaret edecek.

Program, kamu maliyesi alanında TEPAV-UNDP işbirliği kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin üçüncü ayağını oluşturacak. Özbekistan kamu kurumları için kamu düzenlenen eğitim programlarının ilki, 2010 yılında yine Ankara'da gerçekleştirilmişti. Ardından bu yılın Nisan ayında bu kez Taşkent'te eğitmenlerin eğitimi için bir program düzenlendi.

TRIPP, Özbekistan'ın yanı sıra Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan'ın aralarında bulunduğu bölge ülkelerine yönelik olarak eğitim programları düzenliyor.


 

 

Etiketler: TRIPP,

Yazdır

« Tüm Haberler