logo tobb logo tobbetu

Girişimciliği Destekleyecek “GEP-Türkiye”, Yol Haritasını Belirledi ABD'nin "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program-GEP)" Direktörü Koltai'nin ziyaretiyle, programın TEPAV koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye ayağına ilişkin faaliyetler belirlendi.
Haber resmi
18/08/2011 - Okunma sayısı: 3508

İSTANBUL/ANKARA - ABD Dışişleri Bakanlığı ile işbirliğinde Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin ve inovasyon yapısının geliştirilmesini amaçlayan "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) - Türkiye"de yol haritası belirlendi.

Haziran ayında TEPAV Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone arasında imzalanan anlaşmayla uygulanmaya başlanan program kapsamında yapılacak faaliyetler, GEP Küresel Direktörü Steven Koltai'nin 11-16 Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti kapsamında netleşti. Buna göre; 2012 yılının ikinci çeyreğinden önce ABD'nin tanınmış girişimci ve yatırımcılarından oluşan bir heyet Türkiye'yi ziyaret edecek. Bunun yanı sıra program kapsamında Türkiye'de melek yatırımcı ağlarının güçlendirilmesi, girişimcilik eğitiminin yaygınlaştırılması ve teknoparkların geliştirilmesi amacıyla da çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.

Koltai, kimlerle görüştü?

Steven Koltai, Türkiye ziyareti kapsamında Ankara ile İstanbul'da çeşitli temaslarda da bulundu. Koltai, bu çerçevede Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), Endeavor Türkiye, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Girişim Sermayesi Meclisi, İslam Konferansı Genç Girişimciler Ağı, girişim sermayesi fonları Innovent ve Inventram, melek yatırımcı ağıları Lab-x ve E-Tohum, Cisco, Microsoft, Turkcell, Intel, TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), MIT Enterprise Forum Türkiye temsilcileri ile Bilkent, Hacettepe ve ODTÜ öğretim üyeleri ve teknopark yöneticileriyle görüştü. Koltai, TOBB-ETÜ akademisyenleriyle de biraraya geldi.

 

 

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler