logo tobb logo tobbetu

2. Yolsuzlukla Mücadele Konferansı Yapıldı Yolsuzlukla Mücadele Konferansı'nın ikincisi, "Siyasi Etik ve Siyasetin Güvenilirliği" temasıyla gerçekleştirildi.
06/12/2006 - Okunma sayısı: 2375 TEPAV'ın yolsuzlukla mücadeleyi gündemde tutmak ve yolsuzlukla mücadelenin farklı boyutları ile ilgili politika tartışmalarına bilgi ve platform sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirmeyi öngördüğü yolsuzlukla mücadele konferansının ikincisi "Siyasi Etik ve Siyasetin Güvenilirliği" temasıyla 6 Aralık 2006 tarihinde TOBB-ETÜ'de gerçekleştirildi.

 

Konferansın açılış konuşmalarını TEPAV Direktörü Güven Sak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Martin Dawson ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek yaptılar.

 

Konferansın genel çerçeve sunumunu Başbakanlık Müfettişleri Derneği Başkanı ve TEPAV Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Grubu üyesi R. Bülent Tarhan gerçekleştirdi.

 

Dünya Bankası uzmanlarından James H. Anderson Yolsuzluk ve Yolsuzlukla Mücadelenin İzlenmesi konulu sunumunda Türkiye'nin de yer aldığı "İş Ortamı ve İşletme Performans Anketi" anketine dayalı olarak yapılan araştırma çalışmasının sonuçlarını aktardı.

 

Türkiye'de Siyasi Etik ve Siyasetin Finansmanı konulu panelde Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Muharrem Barut Siyasi Etik ve Siyasetin Finansmanı konusunda hazırlıkları süren kanunlarla ilgili bilgi aktardı. Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila yakın dönemde siyasilerin etik değerlerle bağdaşmayan eylemlerinden örnekler vererek siyaset ahlakının gelişmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı Başkanı Erol Tuncer de siyasi partiler kanunu ile siyasetin değişmeyeceğini; siyasetin güvenilirliğinin ilkeli, dürüst söylem ve eylemlerle gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

 

Siyasi Partilerin Perspektifinden Siyasi Etik ve Siyasetin Güvenilirliği konulu panelde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun, Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural partilerin görüşlerini açıkladılar. Siyasi partiler ile ilgili yasal düzenlemelerin gerekliliği ve dokunulmazlıkların sınırlandırılması konusunda tüm partilerin hemfikir olmasına rağmen siyasi dinamiklerin gerekli adımların atılması için mutabakat sağlanmasına engel oluşturduğu ortaya çıkmıştır.

 

Konferans ile ilgili dökümalara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız

Etiketler: Yolsuzluk,

Yazdır

« Tüm Haberler