logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak: “Bağımsız İdari Otorite, Politika İstikrarının Simgesidir” Yabancı yatırımcılar için politika istikrarının çok önemli olduğuna dikkat çeken  Güven Sak, KHK ile yapılan düzenlemeleri eleştirdi.
Haber resmi
09/09/2011 - Okunma sayısı: 2264

İSTANBUL- TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak yabancı yatırımcılar için politika istikrarının çok önemli olduğunu ifade ederek, bağımsız idari otoritelerin politika istikrarının simgesi olduğuna dikkat çekti.

TEPAV Direktörü Güven Sak İstanbul'da düzenlenen "13. Enerji Arenası" toplantısında  "2011'de enerji güvenliği meselesine nasıl bakalım?" başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında enerji alanındaki güvenliği hukuki güvenlik ve arz güvenliği olarak değerlendiren Sak, önkoşulun hukuki güvenlik olduğunu ifade etti. Sak, hukuki güvenliğin esasının, kural hakimiyeti olduğuna dikkat çekerek, "Kural hakimiyeti yatırımcı için kritik. Özellikle enerji gibi yatırımların uzun vadede amorti edildiği endüstrilerde" dedi.

Yabancı yatırımlar için politika istikrarı önemli olduğuna dikkat çeken Sak,  "Bağımsız idari otorite, politika istikrarının simgesidir. Teknik konuların bağımsız kurul yetkisinde olması lazım. Teknik - idari konu ayrımı son KHK ile bulanıklaştı" şeklinde konuştu.

TEPAV Direktörü Sak, enerji politikasının boşlukta yazılamayacağına da dikkat çekerek, dış politika, çevre politikası, sanayi politikası ve bölgesel kalkınma politikası ile koordinasyonun önemini vurguladı.

Etiketler: Enerji,

Yazdır

« Tüm Haberler