logo tobb logo tobbetu

“Beceri’10, Verimliliği Düşük Pakistan'a İlham Kaynağı Olabilir” Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu'nun Ankara'daki çalıştayında konuşan TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Sayan, Beceri'10 Projesi'nin Pakistan'a ilham verebileceğini belirtti.
Haber resmi
14/09/2011 - Okunma sayısı: 1897

ANKARA - "Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu (DPDG) Birinci Kurumsal Kapasite Geliştirme Çalıştayı", 8-9 Eylül 2011 tarihlerinde Ankara'da düzenlendi. Türkiye ile Pakistan'ın eş başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, DPDG üyeleri ile uzun vadeli ortaklıklar kurulması yoluyla Pakistan'ın kurumsal kapasitesine katkıda bulunulması amacı çerçevesinde çeşitli konular ele alındı. Bu kapsamda TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan tarafından Beceri'10 Projesi de katılımcılarla paylaşıldı.

Çalıştayın ilk gününde düzenlenen "Teknik Eğitim" başlıklı oturumda konuşan Serdar Sayan, Beceri'10 Projesi'yle Türkiye'de sanayinin ihtiyaç duyduğu becerilerle işgücünün sahip olduğu beceriler arasındaki farkı ortadan kaldırarak hem işsizliği azaltmaya hem de sanayinin işgücü ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunulmasının hedeflediğini belirtti. Sayan, bu projenin Pakistan'ın teknik eğitim politikasına ilham verebilecek uygulamalar barındırdığının da altını çizdi. Pakistan'ın işgücü piyasasında verimliliğin düşük olmasının ülkenin rekabet edebilirliği açısından önemli bir dezavantaj oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sayan, rekabet gücünün artırılması için ülkede etkin bir teknik eğitim politikasına ihtiyaç olduğuna değindi. Sayan, artış eğiliminde olan genç Pakistan nüfusunun, gençlere teknik eğitim imkânı sağlandığı ve meslek kazandırıldığı takdirde ciddi bir avantaja dönüşebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin evsahipliğinde düzenlenen çalıştaya, DPDG üyelerinden Avustralya, Kanada, Danimarka, Mısır, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Norveç, Güney Kore, Suudi Arabistan, İsveç, İngiltere, ABD, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Asya Kalkınma Bankası, Dünya Bankası ile İsviçre'den temsilciler katıldı.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler