logo tobb logo tobbetu

Türkiye ile Ermenistan Arasındaki Taşımacılık Sorunları Ele Alındı TEPAV’da, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ticaretin kolaylaştırılması için taşımacılık ve ulaştırma konularına odaklanan bir çalıştay düzenlendi.
Haber resmi
27/09/2011 - Okunma sayısı: 2600

ANKARA – TEPAV’da 27 Eylül 2011 Salı günü Türkiye ile Ermenistan arasındaki ticaretin kolaylaştırılması amacıyla taşımacılık ve ulaştırma sektörünün sorunlarının ele alındığı bir çalıştay gerçekleştirildi.

TEPAV’ın Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği (UMBA)’yle düzenlediği çalıştayda, iki ülke arasında yaşanan taşımacılık sorunlarının, düşük hacimli de olsa ortak bir ticaret hacminin bulunması ve coğrafi yakınlığın etkisiyle sektörü oldukça olumsuz etkilediği üzerinde duruldu. Yaşanan sorunun diplomatik ilişkilerin noksanlığı nedeniyle Türkiye ile Ermenistan arasında taşımacılık alanında bir ikili anlaşmanın bulunmamasından kaynaklandığı belirtilerek, sorunun çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, taşımacılık ve ulaştırma alanında yaşanan sorunların iki ülke arasındaki turizmi etkilediği de konuşuldu.

20. yıla özel tişörtler Türkiye’den gitti

Çalıştayda, Ermenistan’dan gelen temsilciler ABD hükümetine bağlı çalışan USAID (United States Agency for International Development)’in desteğiyle Türkiye ile Ermenistan arasında diyalog geliştirmek amacıyla yürüttükleri proje (Turkey and Armenia Rapprochement Project) hakkında da katılımcılara bilgi verdi. İki ülke arasında hükümetlerin yanı sıra sivil toplumun da katkısıyla bir normalleşme sürecine ihtiyaç olduğunu belirten heyet, ayrıca Ermenistan’ın bağımsızlığının 20. yıldönümü için kutlamalarda giyilmek üzere sipariş edilen tişörtlerin Türkiye’de yaptırıldığını katılımcılarla paylaştı.

Toplantıya, Türkiye ve Ermenistan’dan sektör temsilcilerinin yanı sıra Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de katıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler