logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak, Sektör Temsilcilerine Seslendi: “Karamsar Olmayın, Büyük Resimde Fırsatlar Var” Sak, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren 59 sektör meclisinin istişare toplantısında ekonomideki gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı.
Haber resmi
26/09/2011 - Okunma sayısı: 1704

ANKARA – TEPAV Direktörü Güven Sak, iş dünyasına, ekonomideki gelişmeler karşısında karamsarlığa gerek olmadığı ve büyük resmin fırsatlar içerdiği mesajı verdi.

TOBB Birlik Merkezi’nde 26 Eylül 2011 Pazartesi günü yapılan sektör meclisleri istişare toplantısında Türkiye ekonomisine ilişkin bir sunum yapan Sak, Türkiye’nin küresel piyasalarla birlikte son dönem gelişmelerinden etkilendiğini belirtti. Türkiye’yi dış etkilere açık hale getiren üç etkenden bahseden Sak, bunların “artan cari açık”, “bütçedeki sıkılaşmanın gecikmesi” ve “iletişim stratejisindeki yanlışlıklar” olduğunu kaydetti. Ancak işadamlarına karamsar olmaya gerek olmadığı mesajı veren Güven Sak,  “Büyük resim önemli fırsatlar içeriyor. Avrupa, Avrasya, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinin en hızlı büyüyen, en dinamik ülkesiyiz. İlk 10 ekonomi arasına girmeye odaklanalım” şeklinde konuştu.

Neler yapılmalı?

Sak, ekonomiye ilişkin bundan sonra yapılması gerekenlerin neler olduğu konusunda da değerlendirmelerde bulundu ve bunlar arasında “ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesi”, “işgücü verimliliğinin artırılması”, “merkezinde çeşitlilik ve inovasyon olan her il için ayrı sanayi stratejilerinin uygulanması” ile “yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi” gibi önlemleri saydı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da sektör meclislerinin gücünü yasadan alan bir yapı olduğunu ve meclislerde istişareye büyük önem verdiklerini belirtirken, birçok sorunun çözümünde de sektör meclislerinin rol oynadığını söyledi.

"Beceri 10" ile istihdam maliyeti düşüyor

TOBB’un yapısı ve faaliyetlerine ilişkin bir sunum da gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, Birlik’in yıllık 120 milyar dolar yatırım yaptığını ve Türkiye ihracatının yüzde 95’ini gerçekleştirdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, TOBB’un çalışmalarında girişimciliğin desteklenmesine verdiği önemin de altını çizerken, “Türkiye zengin olacak ve işsizliği çözeceksek bunun yolu girişimci sayısını artırmaktan geçer” dedi. Konuşmasında ayrıca işadamlarını, Beceri’10 Projesi’nden yararlanmaya çağıran TOBB Başkanı, projeyle eleman alımında istihdam maliyetlerinin yüzde 20 oranında düşeceğine dikkat çekti.

Sektör meclislerinin başkanlarının söz alarak katkıda bulunduğu toplantı, Hisarcıklıoğlu ve Sak’a yöneltilen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.

Haberle ilgili dosyalar

GUVEN SAK in Sunumu

Yazdır

« Tüm Haberler