logo tobb logo tobbetu

Türkiye ve Çin Medyasının Sorunları İçin Ortak Konferans… TEPAV’ın ODTÜ ve Tsinghua Üniversitesi’yle düzenlediği “Türk-Çin Medya Konferansı” başladı.
Haber resmi
04/10/2011 - Okunma sayısı: 2405

ANKARA –TEPAV, 3-4 Ekim 2011 tarihleri arasında ODTÜ ve Tsinghua Üniversitesi’yle ortaklaşa “Gazetecilik ve Belgesel Film Yapımcılığı Odaklı Türk-Çin Medya Konferansı” düzenliyor. Konferans kapsamında, belgesel gösterimlerinin yanı sıra iki ülkede medya sektörünün yapısı ile basın ve ifade özgürlüğü gibi dikkat çekici konuların tartışılacağı toplantılar da gerçekleştirilecek.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde süren konferansın 3 Ekim 2011 Pazartesi günü yapılan açılışında, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ Medya ve Kültürel Çalışmalar Programı Direktörü Prof. Dr. Raşit Kaya, Tsinghua Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yin Hong ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmaları kapsamında dünyada medyanın varlığıyla sınırların ortadan kalktığına ve insanlar arasındaki etkileşimin hiç olmadığı kadar yoğun olduğuna değinilirken, bunun da ortak proje ve çalışma alanlarını beraberinde getirdiğine işaret edildi.

Konuşmaların ardından da Can Çakmur tarafından katılımcılara piyano resitali verildi. Türkiye ve Çin’de Belgesel Çekimine Genel bir Bakış” başlıklı panelle süren konferans, belgesel gösterimleriyle devam etti.

Konferansın grup çalışmalarından oluşan ikinci gününde ise, katılımcılar tarafından Türkiye ve Çin’de medya sahiplik yapısı, gazetecilik eğitimi, basın ve ifade özgürlüğü, demokrasi ile televizyonun evrimi gibi dikkat çekici konular tartışılacak. Konferansta, sinema kurgusuna yönelik teknik atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Konferans, 6-7 Ekim 2011 tarihlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’nde de tekrarlanacak.

 

Medyada

BIRGUN

Etiketler: Çin, Medya, Demokrasi,

Yazdır

« Tüm Haberler