logo tobb logo tobbetu

İslam Ülkelerine “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Eğitimi” Başladı Ekonomi Bakanlığı ile İslam Kalkınma Bankası’nın yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda düzenlediği eğitim programına, TEPAV da destek veriyor.
Haber resmi
10/10/2011 - Okunma sayısı: 3813

ANKARA – TEPAV, İslam ülkelerine 10-14 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara’da Ekonomi Bakanlığı, İslam Kalkınma Bankası (İKB) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile işbirliğinde “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Eğitimi” veriyor. Bu çerçevede katılımcılara yatırım ortamının geliştirilmesi konusundaki küresel trendler ve Türkiye’nin bu konudaki deneyimi aktarılacak.

Eğitim programı, 10 Ekim 2011 Pazartesi günü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İslam Kalkınma Bankası Teknik Destek Programı Yürütücüsü Mohammed Bukhari’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Ekonomi Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek 4 günlük programa, TEPAV uzmanları da katkı veriyor. Bu çerçevede açılış konuşmalarının ardından geçilen eğitimlerde, TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Ümit Özlale, sektörel politikaların geliştirilmesi bağlamında yatırım ikliminin oluşturulması konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Programın ikinci gününde ise TEPAV Danışma Kurulu Üyesi ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ersel tarafından katılımcılara Türkiye’nin reform sürecinin ekonomi-politiği konusunda bir sunum yapılacak.

Programa İKB'ye üye ülkelerden Yatırım Destek Ajansı ve benzeri kurumlarda görev yapan üst düzey yetkililer katılıyor. TEPAV, bu eğitimin benzerini bir süre önce yine İKB ile ve ardından da BDT ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirmişti.

Haberle ilgili dosyalar

Katilimci Listesi

Yazdır

« Tüm Haberler