logo tobb logo tobbetu

Hong Konglu Öğrencilere, “Türkiye Ekonomisi” Anlatıldı TEPAV’ı ziyaret eden Hong Kong Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.
Haber resmi
17/10/2011 - Okunma sayısı: 2059

ANKARA – Hong Kong Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri, 17 Ekim 2011, Pazartesi günü TEPAV’ı ziyaret etti. Türkiye ekonomisi hakkında bilgi alan öğrenciler, cari açık sorunundan kadın işgücüne ve Orta Doğu’da izlenen politikalara kadar Türkiye hakkında çok çeşitli sorularına da yanıt aradı.

Özel sektör temsilcileriyle temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Hong Kong Üniversitesi öğrencilerine,  TEPAV Ekonomi Analistleri Esen Çağlar ve Ozan Acar tarafından Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlar yapıldı. Çağlar ve Acar, sunumların ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Hong Konglu öğrenciler, toplantıda ekonominin yanı sıra dış politika alanında da Türkiye’ye ilişkin sorular sordular.  Bu kapsamda Çağlar ve Acar'a öğrenciler tarafından Avrupa Birliği sürecinin Türkiye ekonomisindeki dönüşüme katkısı, Türkiye’nin bölgede izlediği politikalar ve Ortadoğu’daki rolü, cari açık sorunu, işgücü ve mesleki eğitim alanındaki hükümet politikalarının neler olduğu, kadın işgücünün düşük olmasının nedenleri gibi çok çeşitli sorular yöneltildi.

Etiketler: Türkiye Ekonomisi,

Yazdır

« Tüm Haberler