logo tobb logo tobbetu

TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Serdengeçti: “Tünelin Ucunda Işık Görünmüyor” GYİAD’ın düzenlediği toplantıda konuşan Süreyya Serdengeçti, krize ilişkin halen tatmin edici adımlar atılmadığını ve “tünelin ucunda ışık gözükmediğini” söyledi.
Haber resmi
18/10/2011 - Okunma sayısı: 2070

İSTANBUL – TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, yaşanan küresel krizin ardından sorunların çözümüne ilişkin halen tatmin edici bir çerçeve oluşturulamadığını ve bununla birlikte beklentiler bozuldukça da sürecin daha fazla uzadığını belirtti. Serdengeçti, “tünelin ucunda pek ışık gözükmediğini” ifade etti.

Serdengeçti, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD)’nin 18 Ekim 2011 Salı günü İstanbul’da düzenlediği “Dünya ve Türkiye Ekonomisi Üzerine Konuşmalar” konferansında konuştu. Türkiye'nin son 10 yılda dünyayı takip etmekte mesafe aldığını ve dünyanın da çok açık olarak ülkeyi etkilediğini belirten Serdengeçti, gelinen noktada ise “tünelin ucunda pek ışık gözükmediğini” ifade etti. Serdengeçti, 5-10 yıl sonrasına bakıldığında gelişmiş ülkelerde büyümenin öngörülmediğini, dünya ekonomik krizinde bir derinleşme olması halinde bunun tekrar gelişmekte olan ülkeleri etkileyebileceğinin de altını çizdi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise, Türkiye'nin sadece küresel krizden değil ilacından da olumsuz etkilenmesinin söz konusu olacağını söyledi. Özince, “Şu anda bankacılığın yapılandırılması adına yapılması düşünülen konularda gelişmekte olan ülkelerin söz hakkı çok zayıf olduğu gibi, tek standartta hareket etmek bizim gibi ülkeleri ayrıca çok ciddi etkileyecek” dedi. Türkiye'nin, gelişen piyasaların en kıdemlisi olarak az yol gittiğini belirten Özince, Türkiye'nin hiçbir zaman G-20'ye girecek boyutta para ve sermaye piyasası olmayacağını da savundu.

Konferans öncesinde üyeleri arasında gerçekleştirilen anketin sonuçlarını paylaşan GYİAD Başkanı Burcu Akdarı da iş dünyasının 2012 yılı iş planlarını yaparken dünya ekonomisinde ikinci bir dip değil, yavaş bir büyüme beklentisi içinde olduklarını kaydetti.

Yazdır

« Tüm Haberler