logo tobb logo tobbetu

“Bodrum Buluşması”na TEPAV da Destek Verdi EDAM’ın her yıl Bodrum’da başta AB yetkilileri olmak üzere üst düzey katılımla gerçekleşen yuvarlak masa toplantılarının bu yılki destekçileri arasında TEPAV da yer aldı.
Haber resmi
16/10/2011 - Okunma sayısı: 1943

BODRUM - Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM)’nin her yıl Bodrum’da siyaset, akademi, sivil toplum ve medyadan yerli ve yabancı temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdiği yuvarlak masa toplantılarına bu yıl TEPAV da destek verdi.

EDAM’ın, Londra merkezli düşünce kuruluşu Centre for European Reform (CER) ile birlikte 14 - 16 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlediği 7. Bodrum Yuvarlak Masa Toplantısı’nın katılımcıları arasında İsveç Dışişleri Bakanı Karl Bildt ve Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş gibi isimler yer aldı.

Toplantı TEPAV’ın yanı sıra Başbakanlık, Robert Bosch Stiftung, German Marshall Fund of the United States, Vodafone ve Statoil’in katkılarıyla gerçekleştirildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Karl Bildt ve Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş’in birer konuşma yaptığı toplantıya, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi’nden üst düzey yetkililer ile Avrupa ve Türkiye’den akademisyenler, gazeteciler ve araştırmacılar da sunum ve yorumlarıyla katkıda bulundu.

Toplantıya TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Serdar Sayan, AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp ve TEPAV Ekonomi Analisti Ozan Acar da katıldı. Sayan, toplantının uluslararası ticarette “yeni korumacılık” konusunun ele alındığı panelinde bir konuşma yaptı.

Toplantı kapsamında küresel değişim eğilimleri, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki ilişkiler, yeni korumacılık ve enerji güvenliği gibi konular ele alınırken; Türkiye’nin Orta Doğu’ya model olma ve AB ile stratejik diyalog kurma olanakları da ayrıntılı biçimde tartışıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler