logo tobb logo tobbetu

“Fonların Fonu” ile Nefesi Kesilen Girişimciye Destek Çabası… TEPAV, iş dünyası ile kamunun içinde yer alacağı ve fikri olup sermayesi olmayan girişimcilere destek verecek bir fon oluşturulması çalışmalarını destekliyor.
Haber resmi
03/11/2011 - Okunma sayısı: 3396

ANKARA – Çok sayıda ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası (14-20 Kasım 2011) etkinlikleri için geri sayım başlarken, TEPAV da bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

TEPAV, yürüttüğü "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) - Türkiye” kapsamında girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi hedefi çerçevesinde iş dünyası ve kamunun içinde olacağı bir girişimcilik destek fonu kurulması yönündeki çalışmaları destekliyor.

“Fonların fonu” erken aşamada destekleyecek

TEPAV’ın koordinasyonunda ABD Dışişleri Bakanlığı ile TOBB arasında yürütülen “GEP - Türkiye”nin partnerlerinden TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da "fonların fonu” olarak adlandırılan bu öneriyi bir süre önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile paylaştıklarını aktardı.

Söz konusu fonun, erken aşama girişim sermayesi özelliği taşıyarak girişimciye “nefesi kesildiği” anda yardımcı olması ve özel sektörün yanı sıra kamu tarafından da desteklenmesi öngörülüyor.

Diğer yandan girişimciliği geliştirilmesi çalışmaları çerçevesinde, dünyada 100’ü aşkın ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası için Türkiye’de de önemli etkinlikler planlanıyor. TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu, bu çerçevede 17 Kasım 2011 Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak ve fikirden finansmana girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik panel ile network aktiviteleri gerçekleştirilecek “Global Girişimcilik Forumu”nun önemine işaret ediyor.

Küresel zirve İstanbul’da yapılacak

TEPAV da 3-5 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne destek veriyor. İlki Washington’da düzenlenen zirveye, dünya çapından girişimci ve yatırımcılar katılacak.

 

GEP - Türkiye hakkında daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazdır

« Tüm Haberler