logo tobb logo tobbetu

TEPAV, "ABD Merkezi” Kurdu TEPAV’da faaliyet gösterecek yeni merkez, ABD-Türkiye ilişkilerine mercek tutacak çalışmalarla bu alanda Türkiye’deki önemli bir boşluğu kapatacak.
Haber resmi
25/11/2011 - Okunma sayısı: 2228

ANKARA – TEPAV, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri yakından izleyerek ve alanın uzmanlarını biraraya getirerek ortaya koyacağı malumat ile fikirlerle, bu alandaki önemli bir boşluğu kapatacak. Bu amaçla kurulan “TEPAV ABD Merkezi”, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’nin katılımıyla 28 Kasım 2011 Pazartesi günü açılacak.

TEPAV bünyesinde faaliyet gösterecek Merkez, sadece ABD’ye odaklanarak düzenli olarak yayımlayacağı güncel çalışmalar ve iki ülkeden karar alıcılar, diplomatlar, uzmanlar ile gazetecileri biraraya getirerek düzenleyeceği toplantılarla, Türkiye’de bu alandaki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Böylelikle iki ülke arasında gelişmekte olan ortaklığa yakından mercek tutacak bir platform oluşturulması da sağlanmış olacak.

Merkez, 28 Kasım 2011 Pazartes günü yapılacak açılışın ardından, ilk toplantısını 29 Kasım 2011 Salı günü gerçekleştirecek. Toplantı, “ABD Dış Politikasında Obama Dönemi ” başlığı altında TEPAV’da düzenlenecek. Toplantıda Washington merkezli sivil toplum kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (Center for Strategic and International Studies - CSIS)’nin Türkiye Projesi Bölümü’nün Kurucusu ve Direktörü Dr. Bülent Alirıza konuşma yapacak.

ABD Merkezi, Russkiy Mir Vakfı ortaklığıyla kurulan Rusya Merkezi ve TEPAV-Dünya Bankası Bilgi Merkezi’nin ardından TEPAV’da faaliyete geçecek üçüncü merkez olacak.

Yazdır

« Tüm Haberler