logo tobb logo tobbetu

Köşe Yazısı / Esen Çağlar: "Kore’nin Kuzey-Güneyi, Türkiye’nin Doğu-Batısı üzerine..." "Doğumuz ve Batımız arasındaki fark, Kore’nin Kuzey ve Güney’ine göre çok daha küçük. İstanbul ise zenginlik açısından Kore’nin ilerisinde" diyen TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Çağlar, Türkiye'nin başka büyüme merkezleri için İstanbul'u nasıl konumlandıracağına karar vermesi gerektiğini belirtti.
Haber resmi
26/12/2011 - Okunma sayısı: 4638

"Bu hafta Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong’ın ölüm haberini duyduğumda Kuzey Kore diye bir ülke olduğu aklıma geldi. Meğersem bu ülkede tam 25 milyon kişi yaşıyormuş. Biz doğal olarak Kore Yarımadası’nın Güneyi’ndeki 49 milyon kişinin yaşadığı Güney Kore’yle ilgileniyoruz. Oranın gıptayla izlediğimiz ekonomik performansını Türkiye ile kıyaslıyoruz.

Ancak Kuzey Kore bu hafta dünyanın gündemine gelince, ben de bu sefer Kore Yarımadası’nın geneliyle Türkiye’yi kıyaslamak istedim. 1945’de iki parçaya ayrılan Kore’nin güneyini ve kuzeyini birleştirip baktığımızda ortaya çok farklı bir tablo çıkıyor..." değerlendirmesiyle başlayan yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler