logo tobb logo tobbetu

Bentley College Öğrencilerine Türkiye Ekonomisi Anlatıldı Bentley College’in MBA öğrencileri ile öğretim üyeleri, TEPAV’ı ziyaret etti.
Haber resmi
11/01/2012 - Okunma sayısı: 1534

ANKARA – TEPAV’ı ziyaret eden ABD’deki Bentley College öğrencileri ile öğretim üyeleri, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Bentley College MBA Programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden bir grup öğrenci ve öğretim üyesine, TEPAV’da 11 Ocak 2012 tarihinde yapılan bir toplantıyla Türkiye ekonomisi anlatıldı. TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ümit Özlale tarafından yapılan sunumda, Türkiye ekonomisinin geçirdiği dönüşüm süreci ve bu çerçevede uygulanan reformlar ile ihracat, istihdam, teknoloji ve rekabetçilik alanlarındaki son gelişmelerle gelinen nokta hakkında bilgi verildi. Bentley College öğrencileri ve öğretim üyeleri, sunumunun ardından Özlale’ye işgücünün eğitimi, girişimciliği desteklenmesi, yolsuzlukla mücadele ve bölgesel eşitsizliğin kaldırılmasına dönük hükümet programlarının neler olduğu ile Türkiye’nin yeni anayasa süreci hakkında sorular yöneltti. Toplantıda TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ozan Acar da TEPAV’ı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Ankara ve İstanbul’da çeşitli özel sektör kuruluşlarını da kapsayan bu ziyaret, Bentley College ile Bilkent Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirildi. Bentley College öğrencileri, MBA Programı kapsamında Bilkent Üniversitesi’ndeki Türk öğrencilerle de birlikte çalışacak.

Etiketler: Türkiye Ekonomisi,

Yazdır

« Tüm Haberler