logo tobb logo tobbetu

TEPAV Analisti Özcan’dan TBMM’ye Sunum: “Kim Bu Dağdakiler?” TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonu’nun daveti üzerine toplantıya katılan Özcan, 2001-2011 arası dönemde hayatını kaybeden dağdaki 1.362 PKK militanına ilişkin araştırmayı sundu.
Haber resmi
13/02/2012 - Okunma sayısı: 4451

ANKARA- TEPAV Analisti Dr. Nihat Ali Özcan, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonu’nun daveti üzerine, toplantılarına katılarak “Kim bu dağdakiler?” başlıklı bir sunum yaptı.

TEPAV Analisti Dr. Nihat Ali Özcan  ve Araştırmacı H. Erdem Gürkaynak tarafından yapılan araştırma, 2001-2011 arası dönemde hayatını kaybeden dağdaki 1362 PKK militanını kapsıyor. Militanların cinsiyet, doğum yeri, dağ kadrosuna katılım yaşı, katılım yeri, katılım yılı, hayatlarını kaybettikleri iller, yıllar ile örgütte bulunma süreleri ve katılım oranlarına ilişkin bazı verileri açıklıyor.

Haberle ilgili dosyalar

ARASTIRMA

Yazdır

« Tüm Haberler