logo tobb logo tobbetu

ABD’li Üst Düzey Askerler, Eğitim İçin TEPAV’ı Ziyaret Etti ABD Savunma Bakanlığı tarafından kurulan yüksek eğitim kurumu The National Defence University (NDU)'den Capstone Grubu, TEPAV’daydı.
Haber resmi
20/02/2012 - Okunma sayısı: 2131

ANKARA –  ABD’li üst düzey askerlerden oluşan bir heyet, TEPAV’ı ziyaret ederek Türkiye’deki ekonomik, siyasi ve diplomatik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından kurulan yüksek eğitim kurumu The National Defence University (NDU)'den Capstone Grubu, ziyaret ettiği TEPAV’da 20 Şubat 2012 Pazartesi günü düzenlenen toplantıya katıldı.

Amiral Leon A. Edney  başkanlığındaki heyet, 25 dolayında üst düzey askerden oluştu. Toplantının açılışında konuşan Amiral Edney, bir çalışma programı olan Capstone Program kapsamında çeşitli bölgelerden ülkelere ziyaretler gerçekleştirildiğini, programın ABD askeri kuvvetlerinin kapasitesini artırmaya dönük yoğunlaştırılmış bir kurs olma özelliği taşıdığını aktardı. Bu çerçevede bulundukları Türkiye ile ABD arasında tarihe dayanan müttefiklikten bahseden Edney, Türkiye’nin bölge açısından önemine işaret etti.

Açılışın ardından heyete TEPAV Direktörü Güven Sak tarafından Türkiye ekonomisi hakkında bir sunum yapıldı. 1980’li yıllardan bu yana ekonomide yaşanan dönüşüm sürecinin sanayideki değişim, üretim ve ihracattaki ürün ile pazar çeşitlenmesi gibi başlıklar altında aktarıldığı sunumun ardından, Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve TOBB Başkan Danışmanı Uğur Ziyal de Türk dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılan sunumlardan sonra Capstone Grubu’nun ağırlıkla ekonomik dönüşüm ve Avrupa Birliği (AB)’ne katılım süreci konusundaki soruları yanıtlandı.

Yazdır

« Tüm Haberler