logo tobb logo tobbetu

"Anayasa Platformu - Vatandaş Toplantısı”, 25 Mart’ta Samsun’da Gençlerle… Toplantı dizisinin sekizincisi, bu Pazar günü Samsun’da ve sadece gençlerin katılımıyla yapılacak.
Haber resmi
19/03/2012 - Okunma sayısı: 3331

ANKARA - “Anayasa Platformu” girişim grubu adı altında biraraya gelen 13 meslek kuruluşu, sendika konfederasyonu ve sivil toplum örgütü tarafından TEPAV sekreteryasında düzenlenen “Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları”nın sekizincisi, 25 Mart 2012 Pazar günü Samsun’da gerçekleştirilecek. Toplantıda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek gençlerle yeni anayasa tartışılacak.

Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları’nın ilki, 8 Ocak 2011 Pazar günü Ankara’da yapıldı. Ankara’yı Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir ve Antalya toplantıları takip etti. Toplantı dizisi kapsamında ayrıca Dünya Kadınlar Günü’nde, 8 Mart 2012 Perşembe günü, Ankara’da sadece kadınların katıldığı bir Anayasa Vatandaş Toplantısı gerçekleştirildi.

Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen toplantılar, Samsun ve ardından başka şehirlerde devam edecek. Çalışma, Türkiye tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük müzakereci demokrasi etkinliği olacak.

Toplantıların tarafsız ve yönlendirme olmadan yapılmasına büyük önem veriliyor. Hem toplantılara katılacak vatandaşların belirlenmesi, hem de toplantı içeriğinin yönetilmesi için de yenilikçi, özel yöntemler kullanılıyor. Toplantılar sonucunda ortaya çıkacak çerçevenin ise TBMM içinde mutabakatın teminine katkıda bulunması bekleniyor.

Yazdır

« Tüm Haberler