logo tobb logo tobbetu

Lisanslı Depoculuğun Bugünü ve Geleceği TEPAV’da Tartışıldı TEPAV ile Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD)’nın yürüttüğü proje kapsamında yapılan toplantıyla, lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması konusunda taraflarla görüş alışverişinde bulunuldu.
Haber resmi
19/03/2012 - Okunma sayısı: 2653

ANKARA - TEPAV, Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ile birlikte Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir çalışmaları sürse de yaygınlaştırılamayan lisanslı depoculuk ve ürün borsacılığı konusunda ortak bir proje başlattı. Bu çerçevede 19 Mart 2012 Pazartesi günü TEPAV’da “Türkiye’de Lisanslı Depoculuğun ve Ürün Borsacılığının Geleceği” konulu bir toplantı yapıldı.

Proje açılış toplantısı, TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ile TEPAV Direktörü Güven Sak’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışın ardından konunun taraflarıyla lisanslı depoculuk ve ürün borsacılığında mevcut durum ve sistemin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar tartışıldı. Bu çerçevede, “İlgili mevzuat sistemin gelişmesi için yeterli midir?”, “Farklı kurumların sisteme ilişkin yetki ve sorumlulukları nelerdir?”, “Tarımsal üretimin finansmanında halihazırda kullanılan yöntemler yeterli midir?” gibi sorulara yanıt arandı.

Toplantıya, TEPAV ve EBRD’nin yanı sıra Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), Ziraat Bankası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile TOBB ile Oda ve Borsa temsilcileri katıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler