logo tobb logo tobbetu

TEPAV - KCMI İşbirliğiyle, Güney Kore Deneyimi Paylaşılacak Kore Sermaye Piyasaları Enstitüsü ile TEPAV arasında imzalanan anlaşmayla, ortak araştırma projeleri ile araştırmacı değişim programları uygulanacak.
Haber resmi
21/03/2012 - Okunma sayısı: 2107

 

SEUL - Güney Kore’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Kore Sermaye Piyasaları Enstitüsü (Korea Capital Market Institute – KCMI) ile TEPAV arasında 21 Mart 2012 Çarşamba günü bir işbirliği anlaşması imzalandı. İmza töreninde konuşan TEPAV Direktörü Güven Sak, anlaşmanın Türkiye’den araştırmacılara Güney Kore’de uygulanan ekonomi politikalarını daha yakından inceleme imkanı sunacağını kaydetti.

TEPAV – KCMI işbirliği anlaşması, Güney Kore’nin başkenti Seul’de KCMI merkez binasında Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaşı’nın da katıldığı bir törenle imzalandı. Törenin açılışında konuşan TEPAV Direktörü Güven Sak, TEPAV’ın kuruluşundan bu yana Güney Kore ekonomisini yakından takip ettiğini ve Kore’nin uyguladığı pek çok politikanın Türkiye için ilham verici olduğunu dile getirdi.

KCMI Başkanı Hyoung-Tae Kim ise, TEPAV ile kurdukları ortaklıktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye ekonomisinin son yıllardaki başarılı performansına, büyüme potansiyeline ve Güney Kore için artan önemine vurgu yaptı.

Büyükelçi Naci Sarıbaş da, anlaşmanın, iki kardeş ülkenin önemli düşünce kuruluşları arasında imzalandığını ve Güney Kore ile Türkiye arasındaki işbirliğine çok somut katkılar sağlayacağını belirtti.

Açılışın ardından KCMI Başkanı Hyoung-Tae Kim ile TEPAV Direktörü Güven Sak tarafından imzalanan işbirliği anlaşması, finansman, finansal piyasalar, finansal hizmetler sektörü, KOBİ finansmanı, kurumsal yönetişim gibi konularda ortak araştırma projeleri ile araştırmacı değişim programlarının uygulanmasını öngörüyor.

Yazdır

« Tüm Haberler