logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da Gündem: ABD’nin İran Yaptırımları ve Etkileri… CSIS Uzmanı Chow’un konuşmacı olduğu toplantıda, ABD-İran nükleer krizi kapsamında uygulamaya konan yaptırımlar ve etkileri konuşuldu.
Haber resmi
30/03/2012 - Okunma sayısı: 1886

 

ANKARA – TEPAV’da 30 Mart 2012 Cuma “ABD’nin İran Gerilimi ve Küresel Ekonomik Görünüm” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının konuşmacısı ise Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (Center for Strategic and International Studies - CSIS) Enerji Uzmanı Edward Chow oldu.

Toplantıda küresel enerji pazarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Chow, Obama hükümetinin İran politikası hakkında konuştu. ABD’nin İran’a karşı nükleer kriz nedeniyle uyguladığı enerji yaptırımlarını ve bunların Türkiye’ye olan etkisini yorumlayan ABD’li Uzman, petrol fiyatlarının alışılmadık bir şekilde yükseldiğine de dikkat çekti. Chow, bu çerçevede pazarda psikolojik bir gerginliğin hakim olduğunu söyledi.

Katılımcıların katkılarıyla süren toplantıda aynı zamanda İran’a dönük yaptırımların sanıldığı kadar etkili olmayabileceği üzerinde durulurken, özellikle birçok Orta Asya ülkesinin ABD yaptırımlarına rağmen İran ile enerji bağlarını devam ettirebileceği ifade edildi.

Etiketler: İran, Enerji, ABD,

Yazdır

« Tüm Haberler