logo tobb logo tobbetu

TEPAV'da Suriye Politikası Tartışıldı "Türk Dış Politikası Üzerine Görüşler” başlıklı panelde AK Parti ve CHP'li siyasetçiler de görüşlerini açıkladı.
Haber resmi
11/04/2012 - Okunma sayısı: 2013

 

ANKARA – TEPAV, ODTÜ ve Friedrich Ebert Vakfı ile 11 Nisan 2012 Çarşamba günü Türk dış politikası üzerine bir panel düzenledi. Panelde, diplomasi gündeminde öne çıkan Suriye politikasına ilişkin son gelişmeler de ele alındı.

TEPAV’da “Türk Dış Politikası Üzerine Görüşler” başlığıyla yapılan panel, TEPAV Uluslararası Politikalar Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Atila Eralp, ODTÜ Uluslararsı İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meliha Altunışık ve Friedrich Ebert Vakfı Daimi Temsilcisi Michael Meier’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Ardından TOBB Başkan Danışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı Uğur Ziyal’in moderatörlüğünde, Türk dış politikasındaki değişimlerin yerli ve yabancı konuklar ile tartışıldığı panel bölümüne geçildi. Panelde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Uluslararası Çalışmalar Merkezi İcra Direktörü John Tirman, Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi Mario Zucconi, Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Türkiye Koordinasyon Grubu Başkanı Dietmar Nietan, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Suat Kınıklıoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı Faruk Loğoğlu konuştu.

Chatham House kurallarına göre yapılan panelde, Türkiye’nin son yıllarda dış politikada yaşadığı değişim; “komşularla sıfır sorun politikası”; NATO, Avrupa Birliği ve ABD ile ilişkiler; “bölgesel güç - küresel güç” tartışmaları, Suriye ve Arap Baharı konusunda izlenen politika tartışılan konular arasında yer aldı.

Uğur Ziyal’in kapanış konuşmasının ardından katılımcıların soru ve katkılarının alınmasıyla sona eren panelin ardından bir resepsiyon verildi.

Yazdır

« Tüm Haberler