logo tobb logo tobbetu

"TEPAV & ATO Girişimcilik Programı” Tamamlandı Programda verilen toplam 150 saatlik eğitimin yanında başarılı girişimcilerle seminerler düzenlendi.
Haber resmi
18/05/2012 - Okunma sayısı: 2504

 

ANKARA - TEPAV’ın Ankara Ticaret Odası (ATO) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte başlattığı “Girişimcilik Programı”nın ilki tamamlandı. Program kapsamında toplam 150 saatlik eğitim alan girişimci adayları, seminerler yoluyla da başarılı girişim öykülerini sahiplerinden dinleme imkanı buldu.

Girişimcilik Programı eğitimleri, 22 Şubat-28 Nisan 2012 tarihleri arasında TEPAV’da gerçekleştirildi. Programda girişimci adaylarına temel eğitimle beraber muhasebe, pazarlama, hukuk, proje yönetimi, finansal yönetim ve üretim alanlarında teknik eğitim verildi. Bu eğitimi tamamlayan katılımcılar, düzenlenen “Girişimcilik Seminerleri” ile başarılı girişimcilerle biraraya getirildi.

Girişimciler, başarı için hangi tavsiyelerde bulundu?

İlk seminer TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık tarafından verildi. Kariyer öyküsünü paylaşan Karabıyık, girişimci adaylarına "Çıraklığını yapmadığınız işin, patronu olamazsınız" mesajı verdi.

Bir diğer panelist LAMAGAMA Şirketinin Kurucu Ortağı Nilay Yüce de yapılan işe inanmanın girişimciliğin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, kendi başarısını buna borçlu olduğunu söyledi. Yüce, hayallere ulaşabilmek için sabırlı olunması ve gerektiğinde risk alınması gerektiğini dile getirdi.

Gazi Teknopark'ın Genel Müdürü Hanzade Sarıçiçek’in konuşmacı olduğu seminerde ise, teknolojik iş planı olan girişimciler için teknoparkların sunduğu avantajlar anlatıldı.

Ankara'nın ilk özel kuluçka merkezi olarak hizmet veren teknoloji şirketi Viveka'nın ortaklarından Ece Kasap ve Emin Okutan’ın genç girişimcilere önerileri, yola çıkmadan önce iş planının özenle hazırlanması oldu.

Danışmanlık, eğitim ve koçluk hizmetleri sunan Potential firmasından Mehmet Oğuz ve Mehmet Çetin tarafından verilen seminerde inovasyon konusunun üzerinde duruldu. Oğuz ve Çetin, girişimcilikte yenilikçi olmanın önemini vurguladı.

Bir diğer seminerin konuşmacısı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi ve Economizer firmasının Kurucusu Sedat Kılıç oldu. Kılıç, katılımcılara iş ağı kurmanın öneminden ve bunu sağlamada derneklerin büyük rolünden bahsetti.

Haşemoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Haşemoğlu da katılımcıların iş planlarını dinleyerek, girişimcilerle fikir alışverişinde bulundu.

Son seminerin konuşmacılarından Troyka Med Tıbbi Sistemler'in Kurucusu Nikolay Viskuşenko katılımcıları planlarını gerçekleştirmeleri yönünde cesaretlendirirken, Desipatent'in Kurucusu Deniz Çelikel ise patent alma süreçleri hakkında girişimci adaylarını bilgilendirdi.

Koçluk ve KOSGEB desteklerinden yararlanma hakkı…

Katılımcılar programı tamamlayarak KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazandı. Katılımcılara şimdi de ATO üyelerinin koçluk hizmetiyle projelerini hayata geçirme şansı tanınacak. Programa 200’ün üzerinde girişimci adayı başvurmuş, bunlar arasından projelerine göre seçilen 30 kişi eğitimlerden yararlanma şansı elde etmişti.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler