logo tobb logo tobbetu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Küresel Girişimcilik Programı’nda Sıra Türkiye’de… ABD Dışişleri Bakanı Clinton: ''Girişimciliği destekliyoruz, çünkü yeni işler daha fazla istihdam, daha hızlı büyüme ve daha büyük inovasyon demek”
Haber resmi
27/05/2012 - Okunma sayısı: 2298

ANKARA - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Küresel Girişimcilik Programı (GEP) öncülüğünde Amerikalı girişimciler ve genç yatırımcılardan oluşan bir heyet, 29 Mayıs-2 Haziran günleri arasında Türkiye'yi ziyaret edecek. Heyet, Türk girişimcilerle birlikte “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması”nda jüri olacak, çeşitli girişimcilik yarışmalarına katılmış ve başarı kazanmış girişimcilerin en iyisini seçecek. ABD’li heyet yarışma dışında girişimcilik konulu çeşitli toplantılara katılacak ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret edecek. Etkinlik Salı günü İstanbul’da yapılacak basın toplantısı ile başlayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı heyetin Türkiye ziyaretine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, ''Girişimciliği destekliyoruz, çünkü yeni işler daha fazla istihdam, daha hızlı büyüme ve daha büyük inovasyon demek. 21'inci yüzyıl küresel ekonomisinde başarılı olma vizyonuna sahip hükümet yetkilileri, özel sektörden liderler ve genç girişimcileri biraraya getirmek için yeni girişimlere öncülük ediyoruz'' şeklindeki sözlerine yer verildi.

Türkiye'ye gelecek heyete ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Ticaret ve İş Dünyası Özel Temsilcisi Lorraine Hariton başkanlık edecek. Heyette bulunan ve dünyanın en büyük ikinci el araba satış kuruluşu carmax.com’un sahibi Austin Ligon yaptığı açıklamada, “Mısır Girişimcilik Delegasyonu katıldığım en ilginç uluslararası iş gezisiydi. Türkiye'de girişimciliğin ne kadar gelişmiş olduğunu düşününce bu delegasyondan çok daha fazlasını bekliyorum. Türk girişimcilerin fikirlerini öğrenmek ve Türk yatırımcılarla biraraya gelmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

En Başarılı Girişimcilerin En İyisi Seçilecek

ABD’li heyetin ve Türkiyeli girişimcilerin jüri olacağı “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması”nda en başarılı girişimcilerin en iyisi seçilecek.

GEP-Türkiye tarafından, Garanti Bankası, Microsoft, Intel, General Electric ve Pegasus sponsorluğunda yapılacak yarışmada 33 girişimci yarışacak. Bu girişimciler ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, MIT Enterprise Forum, Endeavor gibi kuruluşlarca kendi iş planı yarışmaları katılımcıları arasından finale kalanlardan seçildi.

Seçilen girişimcilerin 20’si İstanbul, 11’i Ankara, 2’si İzmir’de faaliyet gösteriyor. Girişimciler mobil yazılımlar, yeşil enerji, eğitim teknolojileri, oyun yazılım ve donanımı, e-ticaret, modern ziraat, moda, biyomedikal teknolojiler, görüntü işleme alanlarında faaliyet gösteriyor.

Yarışmacılar Amerikalı ve Türk yatırımcıların yer alacağı jüri tarafından erken dönem ve büyüme dönemi girişimleri olarak iki ayrı kategoride değerlendirilecek.

Finalistlerden ilk üçe girenler, 30 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek bir törenle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıklanacak.

Finalistler ABD yolcusu…

Yarışmada derece alanlara para ödülü verilecek. Finalistler, aralarında Silikon Vadisi’nin ünlü isimlerinin de bulunduğu ABD’li yatırımcıların yanı sıra jüriye katılacak Türk melek yatırımcılardan destek alma şansı yakalayacak. ABD’ye giderek müşteri, yatırımcı ve tedarikçi bağlantıları yapacak olan başarılı girişimciler ayrıca Youtube, Twitter ve Instagram gibi dünyaca ünlü şirketlerden girişimcilerle tanışma fırsatı kazanacak.

Finale kalamayanlar ise 31 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek hızlandırılmış koçluk seanslarına davet edilerek Amerika’nın en başarılı girişimci ve erken dönem yatırımcıları ile biraraya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecek.

Etkinlik Tanıtım Toplantısı

GEP Türkiye tarafından düzenlenen etkinlikler 29 Mayıs, Salı günü İstanbul’da yapılacak tanıtım toplantısı ile başlayacak. “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması” çalışmaları 2 gün sürecek. ABD’li heyet yarışma dışında girişimcilik konulu çeşitli toplantılara katılacak ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın katılımıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret edecek. Etkinlik kapsamında ABD’li heyet Ankara’ya da gelerek TEPAV’da yapılacak bir toplantıya katılacak.

Yazdır

« Tüm Haberler