logo tobb logo tobbetu

ABD’li Girişimciler, Türk Girişimcilerle Tanışıyor TOBB ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Küresel Girişimcilik Programı (GEP) çerçevesinde Türkiye’ye gelen Amerikalı girişimciler heyeti ile “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması”nın katılımcısı Türk girişimciler  bir toplantı ile tanıtılacak.
Haber resmi
28/05/2012 - Okunma sayısı: 2170

ANKARA - "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) - Türkiye” en başarılı girişimcilerin en iyisini seçiyor. Yarışmada jüri üyeliği yapacak olan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Küresel Girişimcilik Programı (GEP) öncülüğünde Türkiye’ye gelen  Amerikalı girişimci ve yatırımcı heyeti ile Türk girişimciler bir toplantı ile tanıtılacak.

Toplantıda GEP-Türkiye organizatör kuruluşları temsilcileri ve “Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi” (Partners For a New Beginning – PNB) yürütme kurulu üyeleri de hazır bulunacak.

GEP-Türkiye tarafından, Garanti Bankası, Microsoft, Intel, General Electric ve Pegasus sponsorluğunda düzenlenen  “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması”nda 33 girişimci yarışacak. Bu girişimcilerin tanıtılacağı toplantı ile başlayacak ve 2 gün sürecek çalışmalarda yarışmacılar Amerikalı ve Türk yatırımcıların yer alacağı jüri tarafından erken dönem ve büyüme dönemi girişimleri olarak iki ayrı kategoride değerlendirilecek. Finalistlerden ilk üçe girenler, 30 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek bir törenle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıklanacak.

GEP-PNB

TOBB ve TEPAV, ABD Dışişleri Bakanlığı ile başlattıkları Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi (Partners For a New Beginning – PNB) inisiyatifinden sonra, ABD Büyükelçisi Riccardione ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) – Türkiye’yi yürürlüğe sokmuşlardı. Programın resmi açılışı 3 Aralık 2011 günü İstanbul'da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından yapılmıştı. Her iki program da 2010 yılında Washington'da yapılan Girişimcilik Zirvesi’nde ABD Başkanı Obama tarafından açıklanmıştı.

Yazdır

« Tüm Haberler