logo tobb logo tobbetu

Bölgesel Güç Olarak Türkiye’nin Seçimleri ve Yaşadığı Zorluklar Tartışıldı Tufts Üniversitesi ile TEPAV tarafından düzenlenen panelde dış politikada yaşanan değişimler konuşuldu.
Haber resmi
30/05/2012 - Okunma sayısı: 2042

 

ANKARA – TEPAV, Tufts Üniversitesi ile birlikte 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü “Türkiye’nin Bölgesel Bir Güç Olarak Ortaya Çıkışı: Seçimler ve Zorluklar” başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, özellikle diplomasi gündeminde öne çıkan Orta Doğu ve Arap Baharı’na ilişkin son gelişmeler ele alındı.

TEPAV’da Chatham House kurallarına göre gerçekleştirilen panel, TEPAV Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp ve Tufts Üniversitesi Dekanı Stephen Bosworth’un açılış konuşmalarıyla başladı. TOBB Başkan Danışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı Uğur Ziyal’in moderatörlüğünde geçilen panel bölümünde ise, Tufts Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Center for Eastern Mediterranean Studies (CEMS) Direktörü Prof. Leila Fawaz, Tufts Üniversitesi Fletcher Okulu Hukuk ve Diplomasi Bölümü’nden Prof. Vali Nasr, Dışişleri Bakanlığı Siyasi Planlama Dairesi Başkanı Büyükelçi Esat Şafak Göktürk ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Doç Dr. Özlem Tür konuştu.

Bu bölümde, Türkiye’nin son yıllarda dış politikada yaşadığı değişim, bölgesel işbirliği, Arap Baharı’nın bölge ülkelerine getirdiği yenilikler ve “bölgesel güç - küresel güç” tartışmaları konuşulan konular arasında yer aldı.

Panel Uğur Ziyal ile Tufts Üniversitesi Başkanı Anthony Monaco’nun konuşmalarıyla devam ederken, katılımcıların soru ve katkılarının alınmasıyla tamamlandı. Panelin ardından bir resepsiyon da düzenlendi.

Yazdır

« Tüm Haberler