logo tobb logo tobbetu

ABD’li Kongre Üyeleri, TEPAV’daydı Heyete ekonomik gelişmelerin yanı sıra yeni anayasa süreci de anlatıldı.
Haber resmi
25/05/2012 - Okunma sayısı: 1414

 

ANKARA – ABD Kongresi üyelerine, 25 Mayıs 2012 Cuma günü TEPAV’da düzenlenen bir toplantıyla Türkiye ekonomisi ile iç ve dış politika gündemi hakkında bilgi verildi.

German Marshall Fund (GMF) of United States işbirliğiyle Transatlantik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli ülkelere ziyaret gerçekleştiren Kongre Çalışma Grubu,19-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Heyet bu kapsamda TEPAV’ı da ziyaret etti.

Düzenlenen toplantıda, ABD’li Kongre üyelerine, TEPAV Direktörü Güven Sak ile TOBB Başkan Danışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı Uğur Ziyal tarafından Türkiye ekonomisi ile iç ve dış politika gündemi hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda Türkiye’nin 80’li yıllardan bugüne üretim ve ihracat kompozisyonunda yaşanan gelişim, büyüme hikayesi, sanayi yapısı ile kentlerinin üretim ve ihracat potansiyeli, ikinci nesil reform ihtiyacı ile sorunlu alanlar, yeni anayasa tartışmaları ile TEPAV’ın bu konuda ve ulaştırma altyapısının geliştirilmesine dönük sürdürdüğü çalışmalara değinildi.

Yazdır

« Tüm Haberler