logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörlerinin Katkılarıyla AK Parti Dönemi Dış Politikasına Bakış… “Başka Bir İmparatorluk mu?” isimli kitapta,  TEPAV direktörlerinden Nilgün Arısan Eralp ve Atila Eralp’in AB ile ilişkileri değerlendiren makalesi de yer alıyor.
Haber resmi
05/06/2012 - Okunma sayısı: 2740

 

ANKARA – AK Parti hükümeti döneminde değişen Türk dış politikasını yerli ve yabancı akademisyen, yazar ve araştırmacıların kaleminden çıkan makalelerle ele alan “Another Empire? (Başka Bir İmparatorluk mu?)” isimli kitap İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yayımlandı.

Editörlüğünü Kerem Öktem, Ayşe Kadıoğlu ve Mehmet Karlı’nın yaptığı kitapta, TEPAV Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp ile TEPAV Uluslararası Politikalar Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Atila Eralp’in birlikte hazırladığı “What went wrong in the Turkey-EU relationship? (“Türkiye-AB ilişkilerinde kötüye giden ne oldu?”) başlıklı makale de yer aldı.

Makalede, Türkiye ile Birlik arasında 2005 yılında başlayan katılım müzakereleri ile farklı bir noktaya taşınan ilişkilerde başta Kıbrıs konusu olmak üzere ortaya çıkan sorun ve engellere mercek tutuldu. Ardından mevcut durumu ele alan makalede yazarlar, özellikle komşuluk politikası bağlamında ortaklık için çeşitli fırsatların varlığına da işaret etti. Nilgün Arısan Eralp ve Atila Eralp, Türkiye ile AB arasında, dış politika ve savunma alanında ilişkilerde yaşanan “kısır döngü”nün üstesinden gelme fırsatı bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin bölgesinde “yumuşak güç” olarak öne çıkan yeni rolünün Birliğe katılım için yaşadığı dönüşüm sürecinin bir sonucu olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten yazarlar, AB çapasının Türkiye için öneminin altını çizdi.

Kitapta Baskın Oran,  Kerem Öktem, Ayşe Kadıoğlu, E. Fuat Keyman, Nora Fisher Onar, Mehmet Karlı, Joshua W. Walker, Othon Anastasakis, Dimitar Bechev, Reem Abou-El-Fadl, Karabekir Akkoyunlu, Aybars Görgülü ve Kalypso A. Nicolaidis’in de yazıları bulunuyor.

Yazdır

« Tüm Haberler