logo tobb logo tobbetu

Girişimcilik Programı, İlk Mezunlarını Verdi Girişimci adaylarından başarılı olanlara, temel ve teknik eğitim ile seminerlerden oluşan eğitimin ardından, sertifikaları verildi.
Haber resmi
25/05/2012 - Okunma sayısı: 2050

 

ANKARA – TEPAV’ın Ankara Ticaret Odası (ATO) ve TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirdiği “Girişimcilik Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

TEPAV’da 25 Mayıs 2012 Cuma günü düzenlenen törene girişimci adaylarının yanı sıra KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır, ATO Başkanı Salih Bezci, TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan ve TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık katıldı.

Törende konuşan TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Sayan, “Girişimcilik Eğitim Programı”nda katılımcılara temel eğitimin ardından pazarlama, muhasebe, hukuk, finans, üretim ve proje yönetimi gibi bir girişimcinin sahip olması gereken yetkinliği kazandıracak teknik eğitim derslerinin verildiğini; program süresince de alanında deneyimli uzmanlar ve başarılı işadamları ile seminer ve konferanslar gerçekleştirildiğini anlattı. Sayan, program kapsamında girişimci adaylarına, iş fikirlerinin yer aldığı sektörlerle ilgili koçluk hizmeti verildiğini de belirtti.

KOSGEB’in KOBİ’leri geliştirmenin yanı sıra girişimcilik ruhunu aşılama misyonu bulunduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır, girişimciliğin yeni fikirler geliştirme noktasında önemine vurgu yaptı.

ATO Başkanı Salih Bezci ise  ekonomik durgunluk ve işsizlik sorununun sadece gelişmekte olan ülkelerin değil, tüm dünyanın ortak sorunu haline geldiğini ifade ederken; bu sorunların girişimci sayısının artmasıyla çözülebileceğini söyledi. Bezci, "Türkiye ekonomisini devler ligine girişimcilerimiz taşıyacak" diye konuştu.

Programın asıl şimdi başladığını söyleyen TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık, sertifikalarını alan girişimcilerin bundan sonraki süreçte katma değer yaratacak bir anlayış içinde çalışmalarını beklediklerini dile getirdi.

Tören, konuşmaların ardından eğitim programını başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikalarının verilmesi ve toplu foto çekimi ile tamamlandı.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler