logo tobb logo tobbetu

Prof. Daron Acemoğlu, TEPAV’da Konuşacak: "Bazı Milletler Neden Başarısız Olur?" TEPAV'ın, Prof. Dr. Merih Celasun'u anmak amacıyla düzenlediği Saygı Günü’nün ikincisinde, dünyanın önde gelen akademisyenlerinden MIT Üniversitesi Profesörü Acemoğlu anma dersi verecek.
Haber resmi
14/06/2012 - Okunma sayısı: 4201

ANKARA - TEPAV, ekonomi politikasında bilimsel düşünceyi temel alarak yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin yaşadığı yapısal problemlere çok önemli çözümler getiren Prof. Dr. Merih Celasun için anma günü düzenliyor. Her yıl "Merih Celasun'a Saygı Günü" adı altında gerçekleştirilecek etkinliklerin ikincisi, 20 Haziran 2012 Çarşamba günü yapılacak. Etkinlik kapsamında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’nden Prof. Daron Acemoğlu, "Bazı Milletler Neden Başarısız Olur?" başlıklı bir sunum yapacak.

Merih Celasun’a Saygı Günleri kapsamında dünyanın önde gelen akademisyenlerinin vereceği anma dersleriyle, Türkiye ekonomisinin önemli bir probleminin ele alınması amaçlanıyor. Anma derslerinin ilki Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dani Rodrik tarafından Türkiye’nin yapısal dönüşümü ve iktisadi kalkınması konusunda verilmişti.

Tarımda verimlilik üzerine çalışmaya ödül…

Etkinlik kapsamında ayrıca, her yıl Türkiye ekonomisi üzerine yapılacak akademik çalışmalara "Merih Celasun Ödülü" verilecek. İlk ödülün sahipleri, “Türkiye’de Tarım Sektöründe Verimlilik ve Büyüme” başlıklı çalışmayla Güney California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe İmrohoroğlu ve Prof. Dr. Selahattin İmrohoroğlu ile Merkez Bankası’ndan Dr. Murat Üngör olacak.

Yazdır

« Tüm Haberler